perjantai 24. helmikuuta 2012

Vaaralliset vahtimestarit...

Klo9.10 / 16,4 / 55% pilvipoutaa.

El Dia: La Guanchassa, 5400 asukkaan kylässä Puertosta 15 km länteen suorittivat poliisit vaarallisiin koiriin kohdistuvan tehoiskun. Tähän ryhmään kuuluvat: Pit Bull, Staffordshire Bull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasileiro, American Staffordshire Terrier, Rottweiler sekä Tosa ja Akita Inut. Lisäksi kaikki ne lihaksikkaat & suurileukaiset hurtisaanit, joiden säkäkorkeus on 50 - 70 cm ja paino yli 20 kg.

Tulos: 10 rekisteröimätöntä, kahdeksan ilman vaadittua pitolisenssiä, yhdeksän ilman kuonokoppaa (jota on aina  ulkona pidettävä) tai alle kahden metrin mittaista kuljetinta ja viisi ilman pakollista vakuutusta, jonka tulee kattaa kolmannelle osapuolelle aiheutuneet vammat ja vahingot vähintään 120.000,- asti. Vakavista rikkomuksista saadun pikavoiton suuruus on miehekkäät 2.400 - 15.000,-.

Näitä massiivi- tai kolossikoiriksikin kutsuttuja rekkuja käytetään yleisesti omakotialueilla ja maaseudulla pelotteina ja talonvahteina sekä lisääntyneesti nuorten miesten keskuudessa yleistyneenä tredi-ilmiönä puhtaasti suojelukoirina, mutta runsaasti keskustelua herättäneenä, epäterveenä sellaisena, kun tuo aikaaviepä ja kinkkinen  koulutusvaihe tuppaa jäämään  pahasti puolitiehen.

Oma lukunsa ovat sitten jaloissa sipsuttelevat mikrot citykoiraset. Useimmiten nämä karvakasat seuraavat omistajiaan vapaina, ( noutajat ja kultsut) odottelevat kärsivällisinä kytkemättöminä kauppojen ja kampaamojen ovilla matteja ja husseja, asioivat tyylipuhtaasti puodeissa ja maata rötköttävät kuppiloissa. Joitakin harvoja etuoikeutettuja ajelutetaan peräti lastenvaunuissa, osa kulkee kainaloissa tai sylissä tiiviisti takin sisällä. On lettejä (ei sentäs rastoja ole tullut vastaan), rusetteja, takkeja, neuleita, sadeasua ja töppöstä, merkeistä Burberry on suosituin, ym. egonjatketta ja -pönkitystä.
Hoteinta hottia hurttamuodin huipulta: hupparit, eksklusiivisimmat turkisreunuksella, mikä tässä ihan vaan pienenä tredivinkkinä nti T:lle ja hra R:lle...

Itkeäkö vai nauraako? Lähinnä luokittelen osastoon eläinrääkkäys, sen verran nololta moni karvaturri vaikuttaa ja semminkin, kun mielestäni faktaa on, että kelpo musti seuralaisena hakkaa mennen-tullen useimmat ihmiset!

Suuresta kaikenkarvaismäärästä huolimatta kaduilla ei tarvitse kahlata Haisaappaissa tai hypellä sinne sun tänne kasoja ja kikkaroita väistellen kuten helposti voisi luulla, vaan kakkapussikulttuuri on kerrassaan erinomaisella tasolla. Rähinöitä tai nahisteluja koirakansan parissa ei juuri synny, liekö sitten kyse saturaatiopisteen ylittymisestä vaiko siitä, että tämä on paitsi onnellisten ihmisten myös onnellisten koirien kaupunki?

Hurttahuumorilla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti