torstai 23. helmikuuta 2012

Entierro de la Sardina...

 Klo9.15 / 17,7, / 56% / puolipilvistä, kunnon sadetta ei ole saatu vieläkään ja nyt ovat myös tomaatti- ja rypälesadot uhanalaisia, jos ei aquaa kunnolla pariin viikkoon tule. Sääennusteen mukaan ei siltä näytä. Helmikuu on ollut paitsi poikkeuksellisen kuiva, myös varsin koleatuulinen ja näin ollen auringonotto-osasto valitettavasti on ollut suljettuna.

Sardiinin hautajaisiin päätimme puuskaisen, puistattavan koillistuulen, myöhäisen alkamisajankohdan, hennosti tuhisevien nenuleiden ja ennen kaikkea kulkureitin  suotuisuuden ynnä oivallisuuden vuoksi osallistua sivistyneen arvokkaasti aitiopaikalta omalta terassiltamme käsin. Päätökseen lienee vaikuttanut myös se tosiseikka, jottas Vaari kalaruokien suurena ystävänä maistoi suosittua  paikallista herkkua: rapeiksi öljyssä paistettuja sardiininpötkäleitä. Tämä tapahtui kerralla kaksi kertaa, olivat kuulemma sen verran tiukkoja,tuhteja & tönkköjä eväkkäitä raavaankin kulinaristin makuhermoille...

Tämä traditio on uskonnollispohjainen ja juontuu tuhkakeskiviikosta liittyen paastonajan alkamiseen, jolloin liha, näin meren ympäröimänä kun tässä ollaan, kala varmuuden välttämiseksi haudataan poissa silmistä - poissa mielestä-periaatteella merenpohjaan.

Runsaasti ja taidokkaasti koristeltua ja rakennettua 10 m:n pituista, 1,5 m korkeaa ja 0,5 m:ä paksua, punaisin lamppusilmin varustettua fisua vedettiin traktorinlavetilla halki kaupungin keskustan. Itkijänaiset = naisiksi pukeutuneet uroot olivat suureen ääneen valittaen ja tuskaansa kirkuen saattojoukon etunenässä  ns. ensisijaisina surijoina.
 Sardiinipolon maallinen vaellus päättyy proosallisesti kalasatamaan, jossa se tuikataan tuleen ja iloisesti roihuavana palautetaan takaisin meren syliin.

Valoja taivaalle: komiasti räiskyvään ilotulitukseen huipentui tämä produktio. Nämä ilotulituksetkin vaan fiksusti  muuttuvat aina vaan  loistokkaammiksi karnevaalien etenemisen myötä. Eikä yötä ilman Grand Ball'ia: näin "arkisin" soitto pelittää vain 01.00 asti, mutta on vastapainoksi vaihtanut genreä tiukkatahtisempaan ja nuorisoystävällisempään suuntaan.

Let's rock:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti