sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Kasvitieteellinen...

Klo10.06 / 17,6 / 66% / pieni saderipaus ja pilvipoutaa...

puutarha: heittäydyimme hetkeksi hortonomeiksi ja ottaa hurautimme eilen tutulla rutisevalla mersupirssillä Jardin de Aclimatacion de la Orotavaan eli tuttavallisesti Jardin Botanicoon La Pazin yläkaupunkiin. Paikka on perustettu 17.8.1788 Carlos III:n toimesta tarkoituksena akklimatisoida eri puolilta maailmaa kotoisin olevia lajeja soveltuviksi Espanjan silloisen territorion alueelle. Erityisen tärkeän panoksen hankkeen onnistumiselle antoi D. Alonso de Nava y Grimon, von Villanueva del Pradon VI markiisi.

R.I.P. sillä tämä viehkeä ja vehmeä keidas mustarastaiden kauniisti soivalla huilulla kuorrutettuna on eräänlainen aikamatka toiseen rauhaisaan ja rauhoittavaan maailmaan, kaupunkikulttuurista muurien suojaan luontoäidin koskaanpettämättömään, ainalohduttavaan ja hyväätekevään syliin. Joka kerta & jokaisen visiitin väärtti.

Puisto on kahden hehtaarin suuruinen kätkien sisälleen trooppisten ja subtrooppisten puiden ja kasvien sortimentin. Tuttujen kookos- ja taatelipalmun seuraksi löytyy jos jonniinsortin versioita. On villiviikunapuita, saniaisia, kliivioita jnpp. aina jättiläislumpeisiin, jotka juuri nyt komiasti kukkivat hohtavinvalkein ja vaaleanpunaisin versioin.

 Erityisen hyvin ovat edustettuina heimot: Bromeliaceae l. ananaskasvit ja Araceae l. vehkakasvit. Pirskatti: vielä nytkin alkoi puistattaa: tuli nimittäin aikanaan pakon edessä kerättyä, prässättyä, teipattua, aseteltua, tutkittua, laputettua ja sekä suomeksi että latinankielisin nimin tentittyä jokukin heinänkorsi ja horsmanhuituva....

Tulevana yönä unikuvissa vissisti vilistelläänkin viidakoissa liaaneissa roikkuen Me Tarzan - You Jane - but where is the Cheetah - hengessä. Filmaus alkakoon, nostakaatten Tarzan puuhun!!

Huhuilee:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti