perjantai 17. helmikuuta 2012

Sää, Senegal & slangi...

Klo9,23 / 14,9 / 66% /kirkasta ja nousevaa pilvimassaa.

Las Canadas del Teidelle satoi eilen ensilumen, mutta Teiden huippu on edelleen huputon. Gran Kanarialla puolestaan tiet  rinteille ovat tukossa, kun paikalliset autoillen rientävät ihmettelemään valkoista kylmää ja leikkimään lumella. La Palman saarella eilispäivänä lunta kasautui Santa Cruzin tielle jopa 15 cm:n verran estäen liikenteen ja observatoriotkin huurtuivat pois pelistä. Tämä on tyypillistä kyllä joulu-tammikulle, muttei enää tähän ajankohtaan. Itse saimme peräti keltaisen hälytyksen koskien La Palmaa, El Hierroa, La Gomeraa ja Teneriffaa: sadetta piti tulla 60 litraa/m2 20:ssä tunnissa, Vaan sataa ropsutteli hiljalleen eilen vaivaiset vajaat puoli tuntia!!

Suomi - Senegal-seuran toiminta jatkuu hyvissä merkeissä: alasmenevää hissiä vartoomassa potra Senegalin mies. Hissi saapuu, hän avaa meille kohteliaasti kumartaen oven, senora etunenässä marssimme luontevasti hissin perälle ja kaveri jää vaitonaisesti hymyillen itse ulos. Vaari EI paina nappia, VAAN puskee oven takaisin auki ja komentaa: ei ei, kun mukaan vaan! Gracias, gracias ja sitten vihdoin huristellaan syvän hiljaisuuden vallitessa harmoonisesti yhdessä alas. Eikö näistä puuvillapelloista, valkoisen miehen "Massa - Massa" ajoista ja Huckleberry Finnin Seikkailuista ole yhtikäs mihinkään edetty??

Lukeminenhan tunnetusti kannattaa aina: El Dia-päivälehdestä oppii myös kelvollista ja monikäyttöistä katukieltä: kahden aiemman voimafraasin lisäksi sanainen arkkuni karttui, karnevaaliaikaakin kun eletään, ehkä hyvinkin relevanteilla ilmaisuilla: "Näpit irti, suksi kuusikkoon ja hei-hei-sun heiluvilles". Vaari suhtautuu jotensakin aprikoiden näiden hervottomuuksien käyttömahdollisuuksiin ja toivoo salaa hiljaa syvällä sydämessään, etten ainakaan uutuuden innostuksen puuskassani ja  riemussani heti ensi kättelyssä tarjoilisi juuri oppimaani esim. omalle, tutulle  heldelmäkauppiassedällemme, joka tähän asti on meidät ansiokkaasti pitänyt oivallisissa vitamiineissa....

Liukasta laiskiaista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti