tiistai 14. helmikuuta 2012

Turvallista & tehokasta...

Klo9.27 / 16,0 / 55% /, pilvistä, tuulenhönkyjä ja sadetta luvassa (??).

Puerto on tunnetusti helppo, siisti ja turvallinen kohde. Helppo: ummikkokin pärjää, ruokalistat löytyvät yleisesti kaikilla mahdollisilla kielillä. Vaatimattomallakin espanjankielentaidolla saavuttaa huomattavia fasiliteetteja ja etenkin nuorempi ikäpolvi taitaa myös ainakin tilkan saksaa ja/tai englantia. Siisti: aamuisin jyristävät harja-autot rotuaarit puhtaiksi ja useamman kerran viikossa mellastavat vaahtopesubiilit. Turvallinen: poliisivoimat näkyvästi ja jatkuvasti katukuvassa eikä toistaiseksi iholle ole tultu. Liikumme "päiväkassa" pikkulaukuissa, harvoin iltaisin, jolloin avaimet ja parikymppiset köllöttävät syvällä taskunpohjissa. Öisin nukumme sikeästi viattomain unta. Karnevaaliviikot muodostavat tähän rytmiin pirteän poikkeuksen....

Tehokasta: lompsutellessamme Charcon aukion automaatille jokaviikkoiselle debetnostolle noteeramme kulmalla polisiin, jonka edessä maassa kengänpohjat ja housunpunttia sekä muutaman paikoilleenjämähtäneen inehmon. Vaarilla tilannetaju pelaa, terästäytyy ja selkeästi varautuu EA1:n omaavana elvytystoimenpiteisiin harppomalla rivakasti etiäpäin. Samalla siunaaman hetkellä hurahtaa nippanapppa varpaittemme editse ambulanssi nro 1 ja tehokkaasti toimeen. Heti letkan perään Gardia Civil ja seuraavaksi ambulanssi nro 2 malli sydän/kiireellinen ajo. Ollaan hartaina hiirenhiljaa, ilmassa aistittavissa suurta esperanzaa, toiveikkuutta, hyvää tahtoa ja myötätuntoa. Vetäydymme paikalta.

Ei todellakaan tarvitse lojua syleilemässä nupukiviä , ajasta ikuisuuteen väisteltävänä. Ei siis sarjasta: äkkiä pois, ei koske minua, onneksi en minä. Vaan: joskus se voin olla juuri minä; tämä siunattu välittäminen ja toiminnan tehokkuus, pidetäänpäs mekin  toisistamme huolta!!

Ystävänpäivää:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti