sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Paraati ja piletystä...

Klo 9.57 / 14,6 / 71 /sees taivas,Uukkoluoja suosii karnevaalien päätöspäiviä ja kevät koittaa kaikille.

Eilispäivä oli verrattoman hauska ja tempaisi täysillä mukaansa. Hyväksi aluksi pääsimme aitiopaikalta seuraamaan kuuden kulkueen päälavetin rauhallisen systemaattista ylöspanoa tässä kotikadulla: sen tuhannen oranssia ja kaikenkirjavaa kananhöyhentä, tuhansittain riikinkukon pyrstösulkaa, kimalletta,maalausta yms. dekoreerausta mahtavine tellinkeineen.

Grand Puerto de la Cruz International Carnival Parad'ia seurasimme pääkadulla sen reunoille rivitetyillä klaffituoleilla (a 3,-) tuulettomassa ja täyspaisteisessa kelissä hikoillen viekussa istuneen eteläenglantilaisrouvan kanssa mainiota smalltalkkia harrastaen. Komiaa oli, kuningattaret ja rinsessat paikoillaan laveteillan, eri värikylläiset tanssiryhmät, rummunpäristykset ja väkeä kuin merenmutaa. Tämä operaatio kesti kohdallamme penkkivarauksineen kolme tuntia, mutta sekalaisen seurakunnan kulkuetta jatkui hamaan illantuloon.

Kämpille kuivan paidan vaihtoon  ja ei kun sekaan väenpaljouteen Charcolle, jonne paraatikin päättyi, JO kahdeksalta alkavaan Grand Balliin, jossa soitti 14-miehinen bändi vaihtuvin solistein. Voihan vihveli, mikä hilpeä meno mikä lento!!! Ja kerrankin: emme olleet pukeutuneet tilanteen vaatimalla tavalla ja tunsimme itsemme tosi turisteiksi normirensseleissämme. Ehkäpä juuri siksi, Vaari kesken kaiken nykäistiin käskynkästäni, ja totesin helpottuneen yllättyneenä  hänen iloisen rennoin lanneliikkein luontevasti kamera kaulassa bailaavan samanmittaisen "leidin" kanssa takavasemmalla, Vauhdikas tansstuokio päättyi hersyvään nauruun & ylävitoseen. Jess!

Meno jatkui, vimoista varsinaista juhlailtaa lue -yötä kun kerran mentiin, volyymirikkaasti aamukuuteen. Tänään on kivasti taas ohjelmallinen  lauhkea Murmelipäivä, ties vaikka pomppulinnaan... Kahden viikon tapahtuma päättyy kahdeksalta alkavaan ja kymmeneltä loppuvaan Great-Grand Balliin ja tiettävästi huipentuu ilotulitukseen. Karnevaalit = asia, joka on itse koettava.

Menossa mukana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti