lauantai 17. helmikuuta 2018

Penkkaririemua 15.2.2018


oli ilmassa jaettavaksi asti, kun seitsemän kuorma-autollista abeja latasi ilmoille tuon koulu takana - elämä edessä tykityksensä Fazerin sekalaisia ilmaan viskellen. Tunnelma muistutti ilo- ja odotusvolyymiltaan sitä käsinkosketeltavaa tihentymää, joka pienempin kohdalla tuuheuttaa ilman joulupukkia varrotessa. Nostalgian häive sipaisi sydäntä, ja muisto kertoi, ettei sitten tuon päivän konsanaan ole tuntenut olevansa yhtä villi ja vapaa:Toivotan kaikesta sydämestäni  Amigolle & Tyttöystävälle sekä kaikille muille abiturienteille onnea ja menestystä kirjoituksiin, myötätuulta jatko-opintoihin hakeutumiselle ja yleensä ottaen mielenkiintoista ja tapahtumarikasta elämäpolkua:)

Olkaa avoimia ja rohkeita, haastakaa itsenne sekä säilyttäkää uteliaisuutenne elämän suuressa seikkailussa. Muistakaa, että on lupa mokata ja kaatua, vaan ei maatua.  Olette tietorikas, älykäs, laaja-alainen ja hyväkäytöksinen ikäpolvi, käyttäkää resurssejanne täydesti. Me uskomme ja  luotamme teihin, sillä teidän käsissänne maailma voi  kääntyä vain parempan suuntaan!!

Iloista viikonloppua:

14 kommenttia:

 1. Penkkariajelut ovat tosi mukavia ja tykkään myös vanhojen tansseista. Tosin ne ovat menneet vähän yliövereiksi pukeutumisen vuoksi. Mutta nuoret ovat älykkäitä ja hoksaavaisia, sillä nyt somessa on pukujen lainaus, vuokraus ja annetaan ilmaiseksi nettikirppis, joka mahdollistaa varattomille tanssiaiset. Sieltä saa myös kenkiä ja laukkuja ym.
  Omat pojat saivat vanhojen tansseihin uudet tummat puvut ja kengät, jotka kävivät ylioppilaspuvuiksi ja ovat yhä edelleen käytössä. Kengät ja paidat sekä kravatit vaihtuvat tilanteen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat hienoja, riemukkaita ja ikimuistoisia tapahtumia, jotka erottavat arjen ja juhlan.
   Hyvin ovat poikasi pysyneet kuosissa:)

   Poista
 2. Hienoa aikaa noilla nuorilla, elämä edessä.

  Muistot tulee omista ajeluista Lahden kaduilla, joku roskakin meni silmään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep; kerroit: silloin meni roska silmään, nyt katsellessa tahtoo tulla tippa silmään...
   C'est la vie:)

   Poista
 3. Kiva postaus kirjapostausten välipalana. Kyllä penkkariajelu on merkittävä tapahtuma, sen muistan itsekin. Ehkä vielä paremmin minulle on jäänyt mieleen vanhojen tanssit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli A! Kuuluvat tapahtumiin, jotka säilyvät kohokohtina läpi elämän ja joissa todentuu, ettei jaettu ilo ole keltään pois vaan se moninkertaistuu!
   Aurinkoista, talvista sunnuntaipäivää:)

   Poista
 4. Poika laittoi kuvan pojanpojasta frakissa. Komea ilmestys, mutta oli vain tanssikavaljeerina 'harjoittelemassa', kun poikia on kuulemma niin vähän. Hanneksella omat vanhojentanssit ensi vuonna.
  Omasta penkkaripäivästäni muistan että oli hirveä pakkanen, mutta rundi siellä kuorma-auton lavalla kestettiin.

  Menestystä Amigolle avec!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. riitta k, kyllä frakki on upea vaate ryhdikkäästi kannettuna, etenkin oman pojanpojan yllä:)
   Paukkupakkasen muistan minäkin, talvet olivat vielä talvia, mutta riemu piti lämpimänä...

   Poista
 5. Kauniita ja toiveikkaita sanoja lausut ytimekkäässä puheessasi. Juuri tuollaisilla luottamuksen sanoilla lähetetään uusi uljas nuorten ikäluokka loistavaan tulevaisuuteen. ♥️ En muista kunnolla omia penkkareitani ja sen aikaisia tunnelmia, mutta varmaan oli sekä toivon että pelon tuntemuksia, seikkailua ilmassa. Olin lähdössä kesäksi Italiaan ja yliopisto alkoi syksyllä (mitä en tietenkään vielä tuossa vaiheessa varmaksi tiennyt). Hauskaa että laitoit tänne kuvia ! En ole tullut yksiäkään muita nähneeksi kun on ollut niin paljon muuta säpinää 🙂 Mukavaa sunnuntaita abiturientin ylpeälle mummolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun useimmiten puhutaan näistä syrjaytyneistä lähes 70 000 nuoresta (joita ei saisi olla!) unohdetaan, että näiden näköalattomien lisäksi meillä on valtava potentiaali toisessa ääripäässä.

   Kova pakkanen ja pikkuruisia perhosia masussa, mutta ennen kaikkea riemua oli omissa penkakreissani. Sinulla sen sijaan on ollut hieno seikkailu edessäsi, joka lienee vaikuttanut pitkälle elämääsi; upeaa!

   Mahtava ulkoilukeli kristallisine, kimaltelevine hankineen suosii myös hiihtolomalaisia. Kommentistasi kiitos ja valoisia päiviä alkavalle viikollesi:)

   Poista
 6. Kyllä: nuoruuden merkkihetket ovat vapautta, tulevaisuutta ja nostalgiansäikeitä tulvillaan... Ja väkisinkin sitä aina muistaa myös sen kaukaisen itsensä, kun on joku näistä hienoista merkkipäivistä meneillään... Miten se vaan niin hurjaa vauhtia kiitääkin, tuo aika?!

  Toivotaan onnea ja antoisia elämänpolkuja Amigolle, Tyttöystävälle ja koko Nuorelle Polvelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika on merkillinen ja jännä juttu: menneestä nykyhetken kautta tulevaisuuteen, lineaarinen vs kehä, pysähtynyt vs kiitävä jne. Mielenkiintoinen on myös aikamme 24/7 -systeemi, joka laajentaa nykyhetkeä. Tärkein ja täysin lienee kuitenkin juuri kulloinenkin hetki, sillä siihen voimme vaikuttaa, ajattelisin...

   Lämmin kiitos Katja toivotuksista, jotka menevät perille ja Sinulle kimaltavia kristalleja hangille ynnä ja iloista ti-tyy:tä,joka jo on kuultavissa:)

   Poista