perjantai 30. lokakuuta 2015

"Plaza Francia - modernin tangon & popin taikaa...


"Gotan Projectin Eduardo Makaroffin ja Christoph H. Müllerin sekä ranskalaisbändi

Les Rita Mitsoukosta tutun Catherine Ringerin muodostama Plaza Francia saapuu konsertoimaan tänä syksynä Suomeen. Tangoa ja elektronista popmusiikkia tyylikkäästi yhdistelevä yhtye esiintyy Helsingissä Savoy-teatterissa torstaina 29. lokakuuta.

 

Gotan Projectin Eduardo Makaroffin ja Christoph H. Müllerin sivuprojektina syntynyt Plaza Francia julkaisi debyyttilevynsä ”A New Tango Song Book” viime vuonna. Kaksikko sai levylleen laulajaksi Catherine Ringerin,  (s.1957), joka ehti laulaa Ranskan menestyneimpiin lukeutuvassa rockbändissä Les Rita Mitsuoukossa lähes 30 vuotta. Menestykseksi muodostunut albumi sai musiikkilehdistössä vuolaat kehut ja nousi listoille Ranskassa ja Belgiassa. Levyn kappaleet Ringer lauloi espanjaksi ja ne kertovat perinteisten tangojen tapaan rakkaudesta, intohimosta ja sydänsuruista.  Loistavana live-esiintyjänä tunnettu Plaza Francia kasvaa konserteissaan viisihenkiseksi. Täynnä intensiteettiä laulavan Ringerin, koskettimista vastaavan Müllerin ja kitaraa soittavan Makaroffin lisäksi lavalle nousevat Facundo Torres (bandoneon) ja Romain Lecuyer (kontrabasso). (Savoy-teatteri)

Plaza Franciasta tyhjentävästi Kulttuuricocktailissa 28.10.2015. 


Savoy-teatteri on maailmanmusiikkitarjontoineen suosikkipaikkamme: optimikokoinen konserteille - riittävän pieni intimiteetin ja intensiteetin säilymiselle. Oli pilkkopimeä lava, hiirenhiljainen yleisö, äkillinen  kirkas valospotti näyttämölle,  kontrabasson aprikoivan aloittelevat sävelet, joihin verkalleen yhtyi arkaillen improvisoiden bandoneon. Tämä kerrassaan mielenkiinnon vanginnut ennenkokematon intro johti puolitoistatuntiseen tuhtiin poljentoon, jossa aika menetti merkityksensä. Catherine Ringerin äänialue on laaja ja soi kuulaasti sekä hennoimmissa sävelkuluissa että raa'an karheissa tuskanilmaisuissa kadoneen rakastetun perään.
Lavaesiintyjänä hän on oiva esimerkki siitä, kuinka sensuelli lataus ja tunnelma luodaan varsin pienin elein ja hienovaraisin liikkein, - kun tuon taidon hallitsee... Ja sai yleisönsä seisaalleen osoittamaan suosiotaan.

"Tango on surullinen ajatus, jonka voi tanssia."― Enrique Santos Discepolo

Bravo!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti