keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Jahtimyssyt hyllyn perukoille...

No niin; nyt se on tämä hurlumhei taas vuodeksi takana- ja sitten taas toivottavasti edessäpäin.
Uusi jahtipuku oli toiminut ja hauska hattu keikkunut iloisesti siilin yllä. Keli oli metsästyksellisesti ollut liian kanssa hyvä ja herttainen, mutta 4/6 silti kepallaan. Muutama hauenpulikkakin oli kireitä siimoja vingutellut. Rapiat 30 kg vasanlihaa, silkkaa luomua - Mummo kiittää -  siististi paketoituna köllöttelee pakastimen pohjalla ja superia punaisella hurisee, - ja sähkölaitoskin kiittää..

Joukahaisten ruokatauko


Kesä oli vähillä liihoittelijoilla siunattu, mutta kynnöspellolla ei saappaan alle survoutunut tämä syyskaunotar


Reippaan romperuletin ansiokkaana tuloksena on taas puuhtaat piiput, pesukone huristanut itsensä ylikierteille, kellarissa kipitelty ja kaappien ovia remputeltu niin, että saranat naksuivat sekä auto kuran alta entisekseen puhdistettu. Ennen pesua parin päivän aikana viininpunaiset penkinsuojukset isoine "HIRVIMIES"-teksteineen poikivat varsinaista tilannekomiikkaa, kun kaupasta tullessani näin autonviekussa herrasmiehen tiirailevan etuikkunasta sisälle. Kun sipsuttelin kaverin kylkeen avaimia heilutellen, tuijotti miekkonen tovin järkyttyneen näköisenä habitustani ja sitten suojusten tekstejä. Heippa sanoi yksikin Mummo ja heilautti siron naisellisesti helmansa kuskin penkille. Pah! Koko mokoma ruljanssi...Molemmille oma aika oli antoisaa ja rentouttavaa. Siitä hyvillä mielin toteamme yhdestä suusta,
että 1 + 1 on tasan tarkkaan enemmän kuin 2; ja niin on ainakin kolmella h:lla loihhhtavaa!!!


Huomenissa kauppakierros  ja sitten jalat pöydälle nostaen (eipähän ole nti Elohopea niitä pois tuimistelemassa kuin ensi kuun yökyläilyssä, tarkka daami ) käymme pitkän, letkeän  viikonlopun viettoon.

Ratevassa kuosissa:

2 kommenttia:

  1. Olen kyllä melkein kade siitä vasanlihasta :)

    VastaaPoista
  2. Jep; eipä juuri tarvitse kaupan liha-altailla pyllistellä kuin vaihtelua halutessa. Totuuden nimissä iloa jaetaan myös perinteisesti Esikoisen pesueelle, Kuopushan osallistuu itse jahtiin omalla jako-osuudellaan. Lihan kilohinnasta ei pidemmälti kannata haastaa, mutta sisältyväthän siihen nuo luomu-, yhdessäolon, ulkoilun, tulillaistumisen ja riistanhoidolliset elementit ja toisaalta oma minä-itte-aikani sekä näin hyväntahtoisesti virnuillen ovatpahan pojat poissa pahanteosta "mummoja potkimasta tai kapakassa vornimasta":) Mukavaa loppuviikkoa Sinulle!

    VastaaPoista