keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia tuntemattomille blogeille haaste....
Madonluvut  -blogin Serentis heitti hauskan haasteen, josta kuin myös Liebster-ruusuista lämpöisesti häntä kiitän! 

Ohjeistukset:
1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi
2. Laita palkinto esille blogiisi
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Kysymykset & vastaukset:
1. Miksi bloggaat, tai mikä sai sinut aikoinaan innostumaan bloggaamisesta?
 Kiitos ja kauhistus koko blogista kuuluu Amigolle, Pojanpojalle, sillä hän ohimennen kysäisi, mikset kirjoittaisi talven 2011 reissukokemuksista blogia? Minätyttö pinkaisin silkkaa ajatusta pakoon pressontöräytykseen ja palattuani oli alusta koneellani valmis. Heippa & kirjoittelemisiin huikkaisi Pojanpötkäle ovenraosta! Hilpeä tyyppi... Kirjoittaminen on omin tapa ilmaista itseäni, joten ihan silkasta kirjoittamisen ilosta tässä nakuttelen.

2. Lempiruokasi?  Kaikki välimerellinen, miinus  pulpot & pullosilmäiset fisut, tapaksineen ja mezeineen ynnä näin jahtikauden kynnyksellä hirvikäristys á la Vaari, muusilla, jossa ei ole voissa pihistelty.

3. Lempiaineesi koulussa?  Kielet ja ainekirjoitus.

4. Oletko myöhemmin hyödyntänyt ja soveltanut sitä kouluainetta joko työssäsi, opinnoissa tai muussa elämässä?  Kyllä vaan jokaisessa ja pinnerrys espanjankielen parissa jatkuu....

5. Lempikirjasi?  Pisimpään on mukana lukusilla kulkenut ja käsissä hiirenkorville kulunut Juhani Pietarisen "Ilon Filosofia, Spinozan käsitys aktiivisesta ihmisestä".

6. Onko sinulla lemmikkiä? Kaksi labbaria, yksi irlis ja neljä maastonakkia ovat huushollissa häntäänsä heiluttaneet vuosikymmenten ajan. Nyt on koiraton & karvaton tilanne, mutta rapsuttelevana & lenkittävänä mummomattena olen molempien poikieni yhteensä kolmelle karvakuonolle.

7. Kahvi vai tee? Presso, presso ja vielä kerran presso, vahva cremainen & kuuma vastajauhetuista pavuista valmistettuna.

8. Maalla vai kaupungissa? Kaupungissa, mutta ehdottomasti metsäpolkujen äärellä.

 9. Mistä blogisi nimi tulee?  Tässä elämän suuressa seikkailussa olemme ikäänkuin matkalla. Avattaren taustasta tietoa ao. postauksessa.

10. Inhokkiaineesi koulussa? Matematiikka, algebra & geometria, - yäk...

11. Onko siitä aineesta ollut hyötyä myöhemmin? Kyllä, sillä jostain kumman kohtalon hirteiskumoreskista oikusta olen toiminut myös eri yrityksissä taloushallinon alueella numeroita pyöritellen  ja toisaalla "kansainvälisestikin korkeatasoista tutkimusta" tukevissa suunnittelijan tehtävissä talousnakkina koettanut iskostaa tutkijaplanttujen päähän, jottei raha ole suorastaan kirosana...Tässä tulevat omat kysymykseni juuri Sinulle Lukijani, toivottavasti nappaat syötöstä ketterästi  kopin: 
1) Fakta vai fiktio?
2) Koirankarvat vai kissanviikset?
3) Pohjoiseen vai etelään?
4) Tosikko vai vesikko?
5) Aurinkohelle vai hohtavat hanget?
6) Vihannekset vai chipsit?
7) Chilillä ja valkosipulilla vai ilman?
8) Kioskilta, kirjastosta vai kaupasta?
9) Luontoon vai urbaaniin?
10) Huumorilla vai ryppyotsalla?
11) Motolla vai haahuilemalla?Hyväksi lopuksi: "Kirja on paikka, jossa voi tarkastella haurasta ajatusta rikkomatta sitä tai tutkia räjähdysherkkää ajatusta tarvitsematta pelätä, että se pamahtaa kasvoille". Edward P. Morgan


Huh-huh ja kirpakkaa loppuviikkoa!


4 kommenttia:

 1. Hauskoja vastauksia ja kysymyksiä, joita oli kiva näin illan pimetessä lueskella ja kuunnella kun rakas vaihtaa autoon talvirenkaita. Joka aamu on maa kuurassa täällä Suomen Turussa, jossa ei joka talvi sada edes lunta. Mitä tämä oikein enteilee, kesä tuli vasta elokuussa ja talvi tulee...

  VastaaPoista
 2. Mai, tosiaan vekkulia lueskeltavaa päivän touhut takana, kotoisasti löppössukat jalassa; kuinka me asioita näemme, koemme ja ymmärrämme. Säätila tuntuu muuttuvan kaikkialla yhä oudommaksi ja huonommin ennustettavaksi,
  - mietityttää... Luonto on ollut värikylläinen ja valo on hemmotellut, mutta auto on kytketty tolppaan, parvekkeella loistaa iltalyhty ja lenkille on nöyrästi kiskaistava jörgenit jalkaan ja pipa päähän. Oloisia iltoja Sinulle:)

  VastaaPoista
 3. Kivoja vastauksia. Olet siis koiraihminen. Tuntuu, että blogistaniassa on lähinnä kissoja. Mulla on molempia, mutta olen ehdottomasti koiratyppiä.

  VastaaPoista
 4. Kiva haaste! Kissat, nuo kaunisliikkeiset, notkeat ja itsenäiset hyrisijät kuuluivat lapsuudenkodin antiin. Sittemmin rekut, nuo lojaalit karvakuonot ovat olleet mainioita seuralaisia ja ainavalmiita ulkoiluttajia. Ei niin pahaa päivää, jottei kotiintullessa vastassa ollut iloinen hännänheiluttaja sitä oitis kirkkaammaksi kääntänyt:)

  VastaaPoista