maanantai 6. lokakuuta 2014

"Varjot/ Den osynliga mannen från Salem" - ex Libris...


"Varjot", Christoffer Carlsson, Johnny Kniga, 2014, 325 s., suomentanut Tarja Lipponen.


kirjakuvaCarlsson (s.1986) on julkaissut tähän mennessä neljä rikosromaania.
Leo Junker-sarjan avaava Varjot sai Ruotsin dekkariseuran suuren palkinnon vuoden 2013 parhaana ruotsalaisena rikoskirjana. Carlsson on palkinnon kaikkien aikojen nuorin voittaja. Carlsson on paitsi nuori kirjailija, myös kansainvälistä huomiota herättänyt kriminologi.
The European Society of Criminology palkitsi Carlssonin vuoden nuorena eurooppalaisena kriminologina 2012. Hän väitteli Tukholman yliopistossa tohtoriksi huhtikuussa 2014. Varjojen käännösoikeudet on myyty tähän mennessä 16:een maahan. Myös elokuvaoikeudet ja tv-sarjan oikeudet on varattu."(Takalehti)  Joten tässä kirjailijassa löytyy nuorelle iälle paljon meriittejä ja potentiaalia!

"Varjot aloittaa Christoffer Carlssonin romaanisarjan Leo Junkerista, tukholmalaisesta poliisista. Leo Junker on lähiön poikia, kotoisin Salemista. Hänen paras lapsuudenystävänsä oli
John Grimberg, jota Leo kutsuu Grimiksi. Traagisen onnettomuuden seurauksena Grimistä on tullut Leon pahin vihollinen, hänen nuoruutensa varjoista vaarallisin. Junkerin elämä muuttuu enemmän kuin hän aavistaakaan, kun hänen kotitalonsa alakerrassa murhataan nuori nainen.
Surmansa saanut on kuin kuka tahansa nuori narkkari, mutta hänellä on kädessään koru,
joka yhdistää hänet Junkeriin. - Varjot on kertomus nuoruudesta ja kasvamisesta. Se on myös jonkin suuremman alku, arvoituksen, joka tulee kaukaa menneisyydestä ja on nyt peittynyt sumuun."(Etulehti)


Ei totta tosiaan uppoa & unohdu sarjaan 13:a tusinaan: henkilöhahmoiltaan pelkistetty, juonenkulultaan hienoviritteinen ja jäntevä tulokas. Ei rönsyile, luikertele, kikkaile eikä rehvastele, vaan yksinkertaisesti imee itseensä lukijansa kaiken huomiokyvyn ja pitää hänet tarkkaavaisena. Juoni, henkilöt ja kerronta kauniisti balansissa.  Loppuun asti viilattu teksti, noheva dekkari!

"Varjot sisältää ripauksen Stieg Larssonia, Jens Lapidusta ja Jo Nesbøta, mutta eniten kuitenkin Carlssonia itseään ja seuraavan kirjan varalle hän onkin varmistanut itselleen jo ainakin yhden lukijan." Leif G.W. Persson, Expressen.

Ja tässä toisen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti