maanantai 13. lokakuuta 2014

"Rakennus 31" - ex Libris...

"Rakennus 31", Christian Rönnbacka, Bazar, 2014, 335 s.


Rakennus 31"Christian Rönnbacka syntyi v. 1969 Evijärvellä maanviljelijäperheeseen. Hän on toiminut vakuutusetsivänä viimeiset kymmenen vuotta. Ennen vakuutusetsivän uraansa Rönnbacka työskenteli Keskusrikospoliisissa sekä poliisina pääkaupunkiseudulla.." (Etulievelehti)  Rakennus 31 on kolmas osa Antti Hautalehto sarjassa, edelliset Troijalainen 2013 ja Julma 2014.

"Marraskuu, Porvoon lähistöllä metsiköstä löytyy tyhjä hauta.
Kun monttuja paljastuu lisää, komisario Antti Hautalehto ryhmineen ryhtyy selvittämään mistä on kyse. Sitten yhdestä hautakuopasta löytyy ruumis. Poliisi on ymmällääm, ja entisestään tutkinta mutkistuu, kun ilmaantuu joukko todistajia, jotka tietävät tapauksesta enemmän kuin suostuvat kertomaan. Vähitellen jäljet johtavat Nikkilän vanhan mielisairaalan rakennus 31:een. Sen varjoihin kätkeytyy vaiettu menneisyys, jonka arvet näkyvät vielä tänäkin päivänä. Tutkinnanjohtaja Antti Hautalehdolla on ratkottavanaan taiten punottu mysteeri, kohdattavanaan suruun kahlitut hahmot." (Takakansi)

Tässä ei selvästi edes tavoitella mitään mittavia kerronnallisia raameja, monumentaalisia persoonahahmoja eikä juonellista monimutkaisuutta yllättävine käänteineen. Tarkoitus lienee viihdyttää, antaa lukijan huoleti heittää aivot narikkaan voimatvieneen työviikon jälkeen tai tarjota eväät maanantaisyndrooman torjuntaan. Tarjolla on hyväntuulista poliisihuumoria vailla mittavaa kyynisyyttä ja syvempää satiiria.  Sutkauksia, sananparsia ja sukkeluuksia viljellään surutta kliseemäisyyteen asti.  Tarina etenee paikoin  töksähdellen ja yskähdellen kuitenkaan pitkästyttämättä.  Päkittämätön & pikkuhauska dekkari, joka epäilemättä löytää paikkansa ja tavoittaa oman lukijakuntansa!

Hyväntahtoisesti:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti