lauantai 28. marraskuuta 2015

"Koira nimeltään Kissa" - ex Libris...


"Koira nimeltään Kissa", Tomi Kontio, kuvittanut Elina Warsta, kustannusosakeyhtiö Teos, 2015.


Koira nimeltään KissaTomi Kontio (s. 1966) on ansioitunut helsinkiläinen kirjailija, kolumnisti ja runoilija. Elina Warsta (s. 1979)  on kuvittaja ja graafinen suunnittelija, joka työskentelee miehensä Kasper Tammelan kanssa omassa Solmu-designyrityksessään Kokkolassa.

"Entä jos itsenäisyys merkitsee yksinäisyyttä ja yksinäisyys surua? Entä jos oikeasta ystävästä tulee kodittomalle koti ja osattomalle osa, elämälle tarkoitus ja suunta? Koira nimeltään Kissa kertoo orvosta ja sekarotuisesta koirarukasta, joka sai äidiltään elämänohjeen, että keneenkään ei pidä luottaa.
Ja läksiäislahjaksi nimen Kissa. Koska kissat ovat itsenäisiä.
Ja itsenäiset pärjäävät maailmassa."  (Kustantaja)

Miksi juuri tämä kirja?? Kolmesta painavasta syystä: verbaalisissa puikoissa on Tomi Kontio,
kuvituksen luojana armoitetun taidokas Elina Warsta, jonka kirjankansien edessä olen ollut täysin myyty ja kolmannekseen kuvan koira on kuin piirros omasta,  elämäämme monipuolisen virkistävästi vaikuttaneesta ikimuistoisesta irliksestämme Rontista!!!

"Minä ajattelin, mitä
on olla itsenäinen, mutta
löisin vain yksinäisyyttä.
Yritin puhua lintujen
kanssa ja saada seuraa
hirvistä. Kaikki metsän
eläimet käänsivät
minulle selkänsä tai
ajoivat minut pois."

"Me asumme kauniissa kaupungissa, vai mitä Kissa-siskoseni?" Näätä sanoi. Minä olisin kehrännyt,
jos olisin osannut."

Itsenäisyys, yksinäisyys, ystävyys ja kertomus siitä, ettei "rahan vankina" oleminen ole mikään tavoite. Ja vaikka taskussa, siinä ainoassa sattuisi olemaan reikä, olemme silti ihmisiä ja ystäväksi hyvinkin kelpaavia. Rohkeita, toivottavasti pikkuväen kanssa keskusteluja ja pohdintaa kirvoittavia teemoja kuvakirjaan (suositus 3-9-vuotiaille, mutta ehdottomasti myös meille enemmän elämää nähneille). Ihastuttavaa sanataituruutta & hellänherkkää kuvitusta, jota toisenkin kerran ihastelin. Mitä mainion aarre Pukinkonttiin. Kaunis, sielukas, sydämensulattava kirja!
Sen myötä nyt kun on sallittua ja suorastaan suositeltavaa heittäytyä lapsenmieliseksi,

Hyvät Hoosiannat & adventtiajat:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti