perjantai 14. marraskuuta 2014

"Vuoden Luontokuvat 2014" - ex Libris..."Vuoden Luontokuvat 2014" Kauneimmat luontokuvat - Ajankohtaisia artikkeleita,
Kustannus Oy Luonnonkuvaaja / Suomen Luontokuvaajat SLV ry, 2014, 160 s.

"Vuoden Luontokuvat 2014  tarjoaa sekä visuaalisen matkan kotimaamme luonnon kauneuteen että ajankohtaisia huomioita jokaiselle luonnonystävälle ja luonnonkuvaajalle - historiaa ja kuvauksen alkutaipaleita unohtamatta. Vuodesta 1983 järjestetyn Vuoden Luontokuva - kilpailun suosio on jatkanut kasvamistaan, ja jälleen kilpailuun osallllistui ennätysmäärä kuvia. Kirjassa esitellään edellisten vuosien malliin palkitut kuvat, mutta nyt mukana on entistä suurempi joukko semifinaalikuvia, minkä takia kasvatimme sivumäärää 160 sivuun."  (Takakansi)
Kilpailun voittaja oli lentäviä lintuja esittävä, Matti Pukin näppäämä otos nimeltään 
Lokkien taidelento, - todellinen taideteos!

Mikä määrä tunteja, kärsivällisyyttä, kilometrejä ja kyttäystä sekä tuhansia ja tuhansia  otoksia on  voittajien ja palkittujen töiden takana, on maallikolle täysin käsittämätöntä , mutta myös täysin käsittämätöntä on taidokas täydellisesti onnistunut kuva, nappilaukaus!

Luonnonystäviä, -tutkijoita ja -tarkkailijoita kun olemme sekä valokuvauksen kuuluessa Vaarin rakkaisiin  harrastuksiin, on tämä teos aina odotettu tapaus. Silmäähivelevät ja kauniit kuvat herättävät suurta ihastusta, pysäyttävät ja tuovat tervetullutta väriä, iloa ja tunnelmaa tämän kaamoksellisen harmauden keskelle.Verraton lahjaidea Joulupukin konttiin!

Lumoutuneena:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti