keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

"Acierto - espanjan kielioppi ja harjoitukset" - ex Libris...


"Acierto - espanjan kielioppi ja harjoitukset", Pekka Posio & Anne Niemi,
 Kustannusosakeyhtiö Otava, 2014, 240 s.


AciertoTämä espanjan opintojen tueksi laadittu oppikirja on tarkoitettu lähinnä lukiolaisille, mutta on nimensä "acierto" mukaisesti  - oikea valinta, osuma - myös kaikille muille alkuunpäässeille kielenharrastajille. Sisältö  on selkeästi jaoiteltu asiakokonaisuuksiin ja eri lukujen tehtävät etenevät yksinkertaisesta haastavampaan.

Käytetty kieli vastaa tavallista yleistä Espanjassa puhuttua kieltä. Lopussa liitteena on kätevät verbitaulukot ja paritehtäviä. Oppitekstien lomaan on mielenkiintoisesti ripoteltu tietoiskuja, 14 kpl kulttuuritekstejä maan tavoista, nimistä, gastronomiasta jnpp.

Tähän päivään sopivasti: "Sant Jordi"
Huhtikuun 23. päivänä vietetään Kataloniassa alueen suojeluspyhimyksen  Pyhän Yrjön
(espanjaksi San Jorge, katalaaniksi Sant Jordi) merkkipäivää. Keskiajalta lähtien päivää on juhlittu lahjoittamalla naisille ruusuja. Tarinan mukaan 1920-luvulla barcelonalainen kirjakauppias keksi yhdistää juhlapäivään kirjojen antamisen lahjaksi, koska kyseinen päivä vuonna 1616 oli sekä Miguel de Cervantesin että William Shakespearen kuolinpäivä. Nykyään Kataloniassa perinteisiin kuuluu antaa lahjaksi sekä vehnäntähkällä ja Katalonian punakeltaisella lipulla koristeltuja ruusuja että kirjoja, saajan sukupuolesta riippumatta. Päivä tunnetaan myös Espanjan ulkopuolella kirjan ja ruusun päivänä (el dia del libro y la rosa)."


Mainiota kirjan ja ruusun päivää kaikille lukijoille & opiskelijoille!! Sen verran tuli  aivan puun takaa äskettäin sekä  rivakkaa yöllistä lanssi- ja taksikyytiä harrastettua että ensiavun tehokkuus testattua jotta, uskokaa pois: jokainen päivä on kirjan ja ruusun arvoinen!

Lämpimästi:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti