lauantai 14. tammikuuta 2012

Siedätyshoitoa...

Klo6 / 17,8 / 33% = Kalima, Sciroccon veli saapui eilen saarille ja vaikka oli tanakka pilvikerros aikaansai 22,3:n lämmön ja "ennen-ukkosta"-kaltaisen fiiliksen.

hississä: talosamme asuu kaiken muun hyvän lisäksi sisäpihan puolella pari senegalilaista, pikimustaa katukauppiasratsua. Osuu sitten yksi heistä kanssamme hissinvarrontaan. Vaari ylittää itsensä, sanoo:"Por favor" jotta mukaan vaan samaan kyytiin. Vaaarikaan kun ei ihan mikään heppoinen taapero ole, niin vaikutti tämän raavaan, raamikkaan uroon rinnalla jotensakin tikku-ukolta. Mummolla oli kirjaimellisesti voita kahta puoltaa leipää. Kaveri kiittää nätisti poistuessaan. "Näitsä??" kysyy Vaari.  "En". "No, sillä oli kelpo tallarin verran ketjua kaulassa pankkina. Kauppa se on, joka kannattaa, mutta viva! Suomi-Senegal Ystävyysseuran peruskivi muurattu?? Sarjasta: matkailu avartaa...


Antaessaan saa: Mercadon laajalla HeVi-osastolla bongasimme pari pikkuruista papparaista, Pielaveden maanviljelijää, pönöttämässä silmät ymmyrkäisinä ja tumput ojossa. Luonteva kysymys kuului: voimmeko kenties auttaa jotenkin? Myö on kuultunna, jotta ne pienet panaanit on niin hyvvee, vuan ku ei nävy. Ohjasimme oikealle lavalle ja kerroimme, että nyt niitä taas parin vuoden on saatavilla, kun satoa ei ole roudattu kaatopaikalle. Vuon onnii se melekosta tuhhlausta tuumivat papat, mutta ilahtuneina parkkeeravat panaanilavan eteen. Vuan eihhää nuita voip syä, ovatten ihan ruoakoja, maha männöö, pettyvät, sillä vihreäpkuoriset täydennykset olivat tietty etureunassa. Vaari kurkottaa pitkät ulottuvaiset räpylänsä ja noukkii takalaidasta täydelliset, kullankeltaiset tertut. Jo vain Hangon-keksi-ilmeet kasvoille.

Kato sie: tomaattia vuoan 0,84/kg. Juu sopivat hyvin ruuanlaittoon, jos sitä meinaatte. Papat vallan kauhistuneina:ei,ei, eihän myös ies ossota sapuskaa laittoo. Naposteltavaksi suosittelimme viereisiä, pienempiä, maukkaita malleja 1,24/kg. Viel tekis miel juusotva, mutt ei myö noista ulkomaankielisist sorttiloista suoha selkoo.Lohdutan, löytyy myös punaleimaista Emmentalia ja Edamia, johon papparaiset hihkaisevat: juu, eetamia myö tahotaan. Sielujen silmin: Pielaveden pojjaat sittempin omalla partsillaan punaposkisine tomaatteineen, eetameineen aurinkoisesti hymyillen panaaneja kuorimassa. Siis saa: hyvän mielen!

Nuorena vitsa väännetään: joku tahmakäpälä oli tuhrinut läppärin näytön. Poikkesimme elektroniikkapuotiin, jossa Pojanpojan oloinen, pari vuotta vanhempi pirtsakka kaveri asian kuultuaan lyö oitis tiskiin tsut-tsut putelin, mallia Mummon lännen-nopein, esittelee sen alaosaan sijoitetun kätevän "sienen", varoittaa ruiskimasta ja suosittaa vain kevyesti suihkaisemaan, eikä sitten missään  nimessä käytetä näppäimille. Kertoili samalla myös korjailevansa, virittelevänsä jnpp. masiinoita. Jo vainen kirkastui!! Todettakoon, että myyjäkunta kautta linjan on erittäin hyvin koulutettu ja perehdytetty talon tuotteisiin. Kysyessäsi/etsiessäsi  jotain, oma työ keskeytetään oitis, ohjataan oikeaan paikkaan ja kerrotaan rinnakkaistuotteiden erot ja käyttötarkoitukset.

Buen fin de semana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti