sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Hei hulinaa...

Klo9.56 / 17,2 / 58% poutapilviä ja tyyntä.
 
urakalla vaihdettiin vuotta, juhlinta alkoi  la 16.00 ja päättyi su  08.30, - not bad at all... Aamupäivällä kipusimme Sitio Litreen pieniä kujia pitkin bougainevillen kukkaisryöppyjä ihastellen ja itse puistossa istuskellen. Jyrkkä alamäki takaisin ja maitohapoilla ollaan edelleen. Juhla-ateriaksi Vaari loihti pikkuruisessa keittiössämme (ei muuten yhtään turhaa askelta) yrteillä hunnutetut kanagordonbleut con papas negras con mojo rojo picante. Nam-nam. Ip  hui - lai - lua ja iltasella volttaus Charcolle sinne pystytettyjä koristeellisia cava- ja hattarakojuja, livebandiä ja juhlapukuisia immeisiä ihastelemaan. "Son Sin Limite" naisvokalisteineen soitteli leppoisaa humppaoljentoista musiikkia aina aamukolmeen. Kotiterassilla seurassamme viihtyi kotvasen iki-ihana senora Anna Codorniu, cava luonnoltaan. Yhdeltätoista Mummo tempaisi sikeät tunnin kauneusunet ja sitten rävähti taivaalle upeaakin upeampi ilotulitus ja kirkkojen kellot kumisivat. Koiranuneksi meni loput, mutta kantsi kokea!!

Sitio Litrestä: Huvila rakennettiin 1730 ja alunperin se toimi luostarina. 1774 rakennuksen osti englantilainen kauppias mr. Archibald Little, jonka perheen omistuksessa huvila oli aina v:een 1854. Little's Place espanjaksi Sitio Litre.

1856 huvila vaihtoi omistajaa. Sen osti mr. Charles Smith, joka omisti paikan v:een 1996. Monet kuuluisuudet ovat vierailleet täällä: William Wild ja hänen kuuluisa poikansa Oscar Wild, taiteilija Marianne North, jonka 832 työtä, monet tehtyjä tässä puutarhassa,  ovat esillä Lontoon kasvitieteellisessä puutarhassa. Sir Rickhard Burton, ensimmäinen eurooppalainen joka saapui muslimiksi pukeutuneena Mekkaan, löysi Tanganika-järven ja käänsi englanniksi mm. Kama Sutran.

Agatha Christie Rosalyn tyttärensä kanssa vietti 1927 lomaansa PdlC:ssä toipuen ensimmäisestä avioerostaan ja sijoittaen romaaninsa "The Mysterious Ms. Quinn" tapahtumat tänne.

Mainittakoon myös yksi ehkä maailman tunnetuimmista tutkimusmatkailijoista ja kasvitieteilijöistä, Alexander Humboldt, joka oli kunniavieraana Mr. Littlen juhlissa 1799.

Huvila on edelleen yksityisomistuksessa yleisölle orkideakokoelmineen avattuna ja se on vanhin Teneriffalla säilyneistä puutarhoista, nyt siis jo 230-vuotta vanha. Viehko paikka!!

Hasta luego:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti