torstai 26. tammikuuta 2012

Hai & korvamato...

klo8.42 / 13,8 / 58%, poutaa, pari pilvenlomparetta, ei vieläkään kahdeksaan viikkoon sadetta.

kaupungin pientä, lähinnä kalastusvenesatamaa lähestyessämme rekisteröimme näkökentässä kolme rennosti istuskelevaa "virvelöijää" ynnä pikkuruisella mustaalla laavakivirannalla kristallinkirkkaassa vedessä muutaman uimarin.. Nyt nappasi!! "Kato jukra, mikä vonkale toi on??" innostuu Vaari. Me ja moni muu pistämme liukkaasti lapikasta toisen eteen ja kipitämme onnellisen, hangonkeksihymyisen kalamiehen luo. Haihan se siinä, evät  jo tarkasti irroitettuina kölliä rötkötti: siniharmaa, reilusti yli metrinen ja kymmenkiloinen, pulskea, sahahampainen irvileuka. Ja uimarit jatkavat lainkaan häiriintymättä kroolaustaan. Jumppahuti: sanon minä! Vaikka yleensä ottaen kaikista luontokappaleista tykkäänkin, tämä vesseli tässäkin kokoluokassa innosti vain ja ainoastaan tekemään kunnioittaen hienovaraiset "paluperit".

Satamassa istuu myös puertopappojen tiivis korttirinki: komeat lierihatut päässä, paksut sikarinpökkelöt sauhuten, hurmaavat ja ahavoituneet uurrekasvot innosta loistaen. Läps-läps-läps-läps kulkee tunnistamaton tikkipeli(?) kortein, joissa on värikkäitä kuvakkeita. Katsojarinki ympärillä kannustaa ja kommentoi suureen ääneen pelin kulkua. Sitä paikallisväriä, joka tekee PdlC:sta kiehtovan.

Kevään enteitä takuuvarmoja sellaisia: mustarastas on vaihtanut vienon äänenavauksensa lauluksi. Tuoreet mansikat ilmestyivät fruterioihin, pikkuananakset El Hierrolta ja pikkumangoa Moganista. Pojat ehkä muistavat silloisen kalastajakyläpahasen, jossa kerran kävimme syömässä (kun safetybox kerrankin oli auki ja saimme fyffeä, - toisin kuin jouluaattona...) Puerto Ricon kupeessa. Kypsempänä poimittu + lyhyt kuljetus = hieno maku! Perunasorttien viidakossa olemme päätyneet King Edward - lajikkeeseen, joka komealta kalskahtavasta, pompöösistä nimestään huolimatta - tai ehkä juuri siksi - on kelpo pottu joka lähtöön. Todettakoon vielä, että elopainomme onneksi & valitettavasti eivät ole nousseet.

Niin, se hai pirulainen kehtasi vielä jättää korvamadoksi:"Vaan julma tiikerihai":n!

Huihai:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti