tiistai 31. tammikuuta 2012

Hierojalla & nippelitietoa...

Klo9.17 / 13,9 / 67%, sininen taivas. Gran Kanarialla kuulemma istutaan pässipökkimissä ja toppatakki päällä, meillä kauniit ja - yhä edelleen - kuivat kelit. Kerran näinkin päin!

Emme ottaneet tietoista riskiä, vaan konkreettisesti iholle kun tullaan, päädyimme Annen 13-v. saarella ja työparinsa, Lapinpoika Juhon, ensimmäinen viiden kuukauden pesti täällä, hoteisiin. Hepuilla riitti juttua niistä saaduista ja etenkin lähes-saaduista, takaisin pulahtaneista vonkaleista; Pasaslompololla ei Inarin poika - kas kummaa - fisunpyynnissä ollut poikennut... Näitä harjoituksia jatkamme!


Lukusia:

- työttömyysaste Kanarialla on huikeat 30,9%.

- aleostoihin käytetään Teneriffalla 89,-/capita ja Manner-Espanjassa 91,-.

- sademäärä 1.10.2010 - 30.9.2011 178 l/m2 normaalin vastaavan ajanjakson lukeman ollessa 280. Jos helmikuullakaan ei sadetta saada, on edessä viljelyksellinen katastrofi.
- majoitustilojen käyttöaste edellisvuosista merkittävästä kohentunut ollen jouluviikolta vuodenvaihteeseen  kunnioitettavat 89%. AM on yrittänyt bookata lisää majoituskapasiteettia siinä onnistumatta. Kysynnän lisäys noin yleisemminkin juontuu mm. siitä, että esim. Egypti suosituksi kohteeksi nousseena on levottomuuksiensa vuoksi turvallisuussyistä edullisuudestaan huolimatta häippässyt kohdesuosikkien listalta.

- Kanarian Police Localille, vahvuus 3.500 henkilöä, uudet uniformut ja vermeet 1,5 milj:lla; paljon vai vähän?

- pikkubanaani, tuo maukas välipalaherkku, on alunperin kotoisin Guineasta, nykyisin viljelty kääpiölajike sen sijaan Himalajalta ja se kestää paremmin puuskittaista  tuulta kuin isoveljensä. Silti viljelmät on suojattu korkeilla  aidoilla. Vuosituotto Kanarialla on 400.000 tonnia päävientikohteena Manner-Espanja. Ja tämä koko komeus mm. 2010 jouti kaatopaikalle huonon tuottajahinnan vuoksi meidän herkuttelijoiden jäädessä tuolloin nuolemaan näppejämme. Sadosta valmistetaan hilloja, makeisia ja banaanilikööriä.

Autonvuokaukseen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti