sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Hetkosia...

Klo9.22 7 15,4 / 60%, eilinen luihin&ytimiin tuuli laantunut, pilvipoutaa.

Talvenviettäjiltä kuulunut pettymyksen soraääniä sen johdosta, että hype yllättäen loppuu kesken!? Henkilökohtaisesti: Elämä varjelkoon monen kuukauden yhtämittaiselta hype- tahi flowvyörymältä; suokoon poimia onnenpipanoita, nauttia tilannekomiikasta ja säilyttäköön avoimmuuden ja valmiuden tarttua niihin:

Yhteispelillä: siestan jälkeen pyykinnoutomielessä Mimosa-pesulan suljettua ovea pällistelemme &  ällistelemme, kun vastapäisestä puodista oitis rientää mies kaivaen avainta. " Lo siento mucho, paha päivä" ilmoittaa - "dias y dias", totean minä. Vetokärryn kanssa reippaasti sisään, valot päälle ja pussukan etsintään. Kaveri kohottelee avuttomana käsiään, telefuneeraa omistajafrouvalle. Pussi bongataan ja pöksypaketti kanssa. Tarjoan 20 euron seteliä (12,70), "no dinero" - kassa tyhjä heppu suree. Yhdistämällä pörssimme saamme tasarahan. Puhtaita tilavaatteita tungetaan vetokassiin, mutta pätkähtävät levälleen lattialle. Dias y dias! Omistajarouva syöksyy sisään hengästyneesti huohottaen. Toteaa: Adios! Hyvästi asiakkaat. Ei: hasta luego kahden viikon päästä: kuittaamme hilpeästi ja saamme hymyt muchos bienvenidosin kera.

se sujuu: koska täällä on vain yksi kauppakeskus, pari supermercadoa (La Villan ostoshelvetti kaupungin ulkopuolella) niin  siunatun monilukuiset pienkauppiaat pelaavat tiiviisti yhteen ja fiksusti moninkertaistavat voimavaransa ja palvelukykynsä ynnä takaavat kulmakuntaansa tyytyväiset asiakkaat.

Jaettu ilo: Muelle Pesquerosta, kalasatamasta ja sen El Faro kuppilasta on tullut suosikkipaikka vetäytyä rauhaan keskustan ihmisvirroista ja hälinästä paikallisvärin suojiin. Eilen pelmahdimme sattumalta keskelle spontaania performanssia: kymmenkunta eri-ikäistä puertolaista oli kokoontunut lauantaipäivän viettoon, ajankulukseen ja omaksi ilokseen musisoimaan arsenaalinaan pikkuruiset kitarat, tamburiinit jnpp. hoitaen lauluosuudet soinnukkain äänin kukin vuorollaan, kämmenet napakasti rytmiä taputtaen. Meitä kehoitetaan: taputtakaa ja hyväntahtoisesti hymyillen ohjataan olkapäistä sisälle piiriin ja kappas vaan suitsait tempaistuna olemme täysillä mukana menossa, ringissä rullaati-rullaa-meiningissa, hiljaa hyräillen tuttua "Cielito Lindoa". On siis toden totta kaksinkertainen sellainen!

M.O.T.:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti