keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Ne kesäyöt....


Kuinka ollakaan tästä kummallisesta ja monimuotoisesta, jotten sanoisi "pitkäaikaisesti virkistävästä"  keväästä, on yllättäen oloa helpottavan, kauniin ja kukoistavan luonnon tehdessä parhaansa suorittu enempi vähempi kompuroiden keskikesän juhlan kynnykselle, joten annetaan nyt  lämmön ja valon helliä sekä nautitaan elämästä.

Juhannusta on vuosien varrella tullut vietettyä monissa paikoissa milloin suuremmalla porukalla juhlien traditionaalisine lipunnostoineen ja lippulauluineen, yösaunomisineen ja tanssimisiin kuin myös pienimuotoisemmin  ja nyttemmin  hyvästä yhdessäolosta kahdelleen nauttien, mutta aina herkutellen ja iloisin tunnelmin maljan kesälle kohottaen...


Anki Lindqvist  &  Ne kesäyöt  asettui korvamadoksi tätä juhannustervehdystä riittaillesani, joten olkaa hyvät:
 


Hongat nummella soi
Värin maahan oksa loi
Ne kesäyöt
Ilma valon jännittää
Laulu oksalle jää
Kätes silmissä nään
Laulu on sisässään
Ja kesäyöt...


Nauroit murheesi pois
Taas jos tehdä sen vois
Varjot laskit alas näin
Nytpä näet metsään päin




Tähden nostaessa pään
Tunnen kätes, tähän jään
Ja kesäyöt
Päivän päättyessä yö
Laula, kädet yhteen lyö
Ja taas nummen honka on
Suuri suvi loputon
Ne kesäyöt...




Nauroit murheesi pois
Niin kuin usvaa ne ois
Varjot laskit alas näin
Nyt vain näet metsään päin
Taasen nousee suuri kuu
Yksin viimeinenkin puu
Ja kesäyöt
Ne kesäyöt 
Ne kesäyöt...




Entäpä jos nyt unohdettaisiin kotvaseksi kaikki menneet surut ja  murheet sekä vastoinkäymiset ynnä tulevaan kohdistuvat pelonpeikot, epävarmuustekijät ja ukkospilvet? Sen sijaan  astuttaisiin juhannuksiin kevein askelin ja kengin -
ja vaikka kevytkenkäisestikin, jos siltä tuntuu, mutta sopivaisuussäännöt tietty mielessä pitäen  -  ja oltaisiin läsnä tässä ja nyt itsellemme, rakkaillemme ja läheisillemme  eli testattaisiin tällä ratevalla bloggariporukalla  tulevan juhannuksen rentoa viettoa charmantin Tapio Rautavaaran  ikirallin malliin:

Surut minä heitän pitkin teitä, ilot minä otan myötä juu... 
Nätin tytön/pojan käsivarsi se on mun kaulavyöni juu...

Rattoisaa, omanoloista juhannusaikaa ja lumoavaa kesäyön taikaa!

Kevein kengin, paljasvarpain testaamaan hipsutttelee:

12 kommenttia:

  1. Oi, ihanat kesäyöt! Suomalainen kesäyö on yksi maailman kauneimmista asioista. Kiitos tästä kauniista juhannustervehdyksestä ja ihanaa keskikesän juhlaa sinulle! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirjarakkautta! Meidän yöttömät yömme ovat uskomattomia.
      On ollut aiemmin tapana kerran kesässä valvoa kokonainen yö milloin nuotiotulilla milloin laiturinnokassa istuskellen silkasta olemassaolosta nauttien...
      Iloa ja aurinkoa Sinulle:)

      Poista
  2. Niin upeat kuvat! Tuntuu, että me ollaan ansaittu kaikki tämä ihanuus rankan ja huolentäyteisen krvään jälkeen. Onnellista juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos riitta k, kevät oli kyllä kivisen pellon kyntöä, mutta ajatteles: tässä ollaan keskellä kauneinta kesää! Ei huono;)

      Poista
  3. Kiitos samoin. Hyvää juhannusta. Ozzy vetelee unia tuossa vierellä, mutta uskoisin hänenkin toivottelevan (toivovan) iloista makkaranpaistojuhlaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai! Sinulle, teille saarelaisille kauniita päiviä ilman hulen häiviä: Ozzylle puolestaan makoisia makkaroita ja tietty: paljon silittelyjä & rapsutuksia:)

      Poista
  4. Minullekin tuli mieleen, että erilaisen ja vähän hankalankin kevään jälkeen olemme ansaineet tämän upean kesäsään.

    Kiitos korvamadosta, mieluinen sellainen on! Oikein hyvää Jussia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cara, kyllähän tämän kevään polut aika mutkikkaita ja juurikkoisia olivat, mutta sitä suuremmalla syyllä voimme antautua kesän lämmön syliin ja nauttia täysin palkein hyvällä omallatunnolla; juonikasta jussia sinne;)

      Poista
  5. Palkinnoltahan tämä upea kesä nyt tuntuu. Jo kevään saapuminen tuntui lähes ihmeeltä, jotenkin sitä oli vaipunut ikuiseen marraskuuhun ja koronaan.

    Nautitaan, päivä, hetki kerrallaan, heitetään todellakin murheet pois.

    Ihanaa keskikesän juhlaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SusuPetal! Eräänlaista taaksepäin taittaen vaellettua Golgatan suoraahan kevät tuli tarvottua, vaan voitto meidän.

      Aurinkoa, iloa ja valoa juhannusaikaasi:)

      Poista
  6. Kyllä on ansaittu tämä ihana juhannus ja lämpö!
    Luin Suomen Kuvalehdestä, että sitä koronavirusta on maailmassa 5 grammaa, semmoinen hitunen on saanut meidät ahdistumaan ja kärsimään eristyksestä.

    Sinulla on kirjoituksessasi kiva kevyt poljento, joka jo saa hymyn suupieliin ja vakuuttaa siitä, että elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjatta! Jopas on pikkuhippunen saanut maailmankirjat sekaisin eikä tässä yhteydessä voi todeta, jotta pieni olisi kaunista...

      Ihanaa juhannusta & elämää Sinulle:)

      Poista