sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Äitienpäivämietteitä...


Tänä äitienpäivänä katson maailmaa pitkälti mummolinssien läpi, sillä Poikiani Puolisoineen tahi Murmeleita en ole tilaanteesta johtuen nähnyt ihan liian pitkään aikaan, halaamisista ja muista kontakteihimme kuuluvasta rituaaleista puhumattakaan...
Paitsi fyysistä kontaktia kaipaan suuresti myös lennokkaita, rönsyileviä ja kaikenkattavia keskustelujamme, sitä raikkaiden, uusien ja tuoreiden tuulten ikkunaa, jota nuoremmat ikäpolvet, nuo temmeltäväin tuulten kasvatit meille raottavat,  avaavat ja tulevaisuuteen auki pitävät.





Isoäitien silmissä asustavat sukupolvien katseet,
ne jotka ovat ennen häntä
kätkeneet ja vuodattaneet kyyneleitään,
kysyneet ja kimaltaneet hymystä,
ja joissa elää hymyn ja kyynelten jatkuvuus,
nauru, ilo ja suru, kysymykset ja lannistumattomuus.
Eeva Kilpi



Mutta: kuten sorsaemo kymmenine poikasineen 8.5.2020  yllä ja alla  tarmokkaasti kontaktien kaipuun poistoon olemme  porukalla vakain aikein ryhtymässä pihatapaamisia nyt kelien lämmitessä riittaillen, joten
"Älä sure äiti, kyllä elämä järjestää!" kuten Kuopukselle oli jo pikkuviikarina housujaan nostellen ja henkseleitään venytellen minua tarvittaessa lempeästi ja viisaasti lohdutella.




Toivotan lämpimästi kukkia ja kakkuja sekä iloista mieltä teille kaikille äideille, isoäideille, äidinmielisille, kasvattajille, lapsille saatavilla oleville ja muille eri elon vaiheissa kulkeville äidillisille persoonille!! Mottonamme olkoon:  

"Anna minulle rohkeutta muuttaa ne asiat, jotka voi ja täytyy muuttaa, anna minulle voimaa myöntää ne asiat, joita ei voi muuttaa; ja anna minulle viisautta erottaakseni, mikä kumpaakin on." 
 Franciscus Assislainen -

Mannilainen; isosti tervetuloa mukaan matkalle vaihtamaan ajatuksia kirjoista, elämästä ja muusta kiintoisasta; toivottavasti viihdyt kanssamme  näillä kiemurtelevaisilla poluilla!

Viisauden ja lannistumattomuuden etsinnässä:


14 kommenttia:

  1. Mommolinssien läpi olisi kaikkien hyvä tarkastella maailmaa. Jos ei ole mummo, voisi ottaa mummon asenteen. Hyvää äitien päivää.

    VastaaPoista
  2. Ikävä on täälläkin. On ikävä lastenlapsia ja on ikävä äitiä. Mutta onneksi posti kulkee ja on videopuhelut. Hyvää äitienpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli A! onneksi meillä on nykyisin monia kiertoteitä, joilla jujuttaa tilannetta.
      Aurinkoista äitienpäivä iltaa ja alkavaa viikkoa Sinulle:)

      Poista
  3. Ikävähän se on ja mielellään heitä pitäisi lähellä, mutta lasten pitää saada lentää omilleen, aivan kuin sorsaemon poikaset lähtevät pesästä tarpeeksi kasvettuaan.
    On ihana olla äiti!

    Hyvää äitienpäivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai niin on! Ja parasta, mitä voimme lapsillemme antaa ovat juuret & siivet:)

      Poista
  4. Minä sain pojalta ja lapsenlapsilta äitienpäivän onnittelulaulun puhelimitse <3 Samalla pähkäiltiin tätä maailmanmenoa. Ikävä on, ja tätä taita kestää vielä pitkään. Minunkin poikani pienenä ollessaan lohdutteli, kun jotain surin, sanoi: 'Kuule äiti, huomenna on parempi päivä.' On luotettava siihen.

    Hyvää äitienbpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos riitta k! Olemmepa onnekkaita, kun meillä on ollut lähellämme pieniä, herkkävaistoisia filosofinpoikasia, joista sittemmin "yllättäen" kasvoi raavaita, keski-ikäisiä miehenköriläitä;)
      Kaunista äitienpäivän iltaa ja alkavaa viikkoa Sinulle!

      Poista
  5. Päiväkävelyllä kun olin Lainakoiran kanssa, niin monessa pihassa vietettiin auringonpaisteessa äitienpäivälounasta. Näytti olevan useampi sukupolvi yhdessä.
    Eli piha- ja puutarhatapaamisia ainakin täällä päin. Kuulosti mukavalta, kun aitojen läpi kuuntelin.
    Lainakoira haisteli grillittavien tuotteiden tuoksua :D

    Aurinkoista äitienpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavalta kuulostavaa lounastelua, eikä ihme, että lainakoiran kisrsua kutitteli:)
      Kiva myös lukea, että sielläkin pihatapaamiset versovat, toivottavasti idullaan oleva omammekin ensi kuussa toteutuu.
      Kommentistasi kiitän ja Sinulle hiirenkorvaista kevätviikkoa toivotan:)

      Poista
  6. Samaa mieltä kanssasi keskusteluista lasten ja nuorten kanssa. Elämän parasta antia. Kyllä te pian taas pääsette takaisin parempaan yhteydenpitoon.

    Kiitos kun otit mukaan äitienpäivätoivotukseen muitakin kuin oikeita äitejä. 🌹 🙂 ❤️

    Ai tuo viisaus-sitaatti on Franciscus Assisilaiselta peräisin! Kiva tietää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita A! Äitiys on mielestäni biologiaa laajempi käsite ja luontevaa on siihen liittää teidän kasvattajien ja pedagogien sekä saatavilla olevien suuri ja tärkeä panos:)

      Tuohon vanhaan elämänohjeeseen on usein tullut palattua ja muistutettua itseä sen tärkeydestä. Aurinkoista ja touhukasta viikonjatkoa Sinulle:)

      Poista
  7. Moni asia on jäänyt tai tauolla. Mietin usein itse, koska alan käyttää sanoja 'uusi normaali'. Elämässä ei tällaista kautta osannut kuvitellakaan tulevan. Voimia ja jaksamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Titta! Pitää paikkansa ja eritoten epävarmuus ja näköalattomuus harmistuttavat, suunnitelmia on vaikeaa jos ei suorastaan mahdotonta laatia...
      Kuitenkin ihmiselle tuo: "kun on jotain mitä odottaa" on hyvin tärkeää.

      Mutta rintamasuunta on aina eteenpäin ja nähtäväksi jää, mitä tuo "uusi normaali" sisällään pitää... Aurinkoa ja iloa kevätpäiviisi:)

      Poista