tiistai 12. toukokuuta 2020

Kevätlomaselle... & Haarapääskyjä...


piti eilen + 7 graadin keväisestä kelistä tutulle vuokramökillemme starttaaman vehreyttä ihastelemaan, auringonpaisteessa luita lämmittelemään ja lintuinlaulua kuulostelemaan. Perillä Itä-Hämeessä odotti nollakeli ja 8 cm lunta; jess...





No ei meitä tältäkään oksalta ammuttu: asetuttiin taloksi, sauna lämpiämään ja puulämmitteisen kiukaan rauhoittavasta huminasta ja leppeistä löylyistä ajan kanssa nauttimaan. Kanssakulkija, tuo avannossakin ryvettyvä kävijä  kyllä riehaantui tapansa mukaan iloittelemaan ja kehtasi väittää veden olevan kuin linnunmaitoa, kerrassaan sopivaa, hyvinvoinniksi ja nautinnoksi!?
Eipä paukkunut meikäläiselle "mummoliiton faksi," joka vahvistaa aina minimilämpötilaksi reilut parikymmentä ennen uimakelpoisuuden suositustaan...





 Luonnon rauhaa, hiljaisuutta ja saunalämmin rento olo ja uni maistui makealta.




Nyt aamusta aurinkoista, rännit laulavat,  lintuset livertävät, kuikka ui uljaasti, joutsen suorittaa ohilentojaan järvellä sekä uusi tuttavuus härkälintu mylvii lahdenpohjukassa säikytellen  viattomia ihmispoloja.
Reilu tunnin reipas lenkki takana mukavassa kelissä metsäteitä pitkin eläinten jälkiä havannoiden  ja raikkaasta ilmasta nauttien; sielu ja sydän kiittävät;)

Hilpeä näky tähän vuodenaikaan oli lahden toisella puolella lumisilla pelloillaan ripeää tahtia hiihtävä vuokraisäntämme, jotta uusia kokemuksia kerryttää tämäkin reissu.

Pari päivää vielä edessä täällä luonnon keskellä antaen ajatusten vaellella arjen yläpuolella, eläinmaailmaa seuraillen, saunoen, akkuja ladaten ja  uusia voimia keräillen sekä hiljaa todeten: kevät on ihmisen parasta aikaa...

P.S. Bongausherkku: iltapäiväkävelyllä kohtasimme nämä kaunottaret pellon ja järven yllä sekä langalle poseeraukseen tyylikkäästi asettuvat:




Maalaisterveisin & pääskystä ei päivääkään:


18 kommenttia:

  1. Raikkaat on maisemat. Mikäs tuonne on palaillessa kaikkina vuodenaikoina. Joulukuusikin siinä valmiina ja tuolla siintävät juhannuskoivut 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita A ja Sinäpä sen sanot!
      Lumet sulivat, haarapääskyt tulivat ja kasteessa nurmikko kimmeltää...
      Toimeliasta ja hauskaa loppuviikkoa:)

      Poista
  2. Oi miten samoilla linjoilla olen Kanssakulkijasi kanssa, vesi on jo täälläkin järvessä +6 C ja siis linnunmaitoa! Nyt järveen sieltä saunasta Takkutukka, sanon ma :)

    Ja vaikka et menisikään, niin oikein raikkaita maalaispäiviä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Cara, mutta kenen joukoissa Sinä oikein seisot !? Olisitpa nähnyt Kanssakulkijan muikean hymyn kommentistasi kertoessani;))

      Tämä friolero pysyy tiukasti kuivalla maalla suoden teille hurjapäille mieluusti ilonne. Aurinkoista loppuviikkoa Sinulle:)

      Poista
  3. Ihana paikka viettää mukavaa lomaa. Kyllä se muutamankin päivän loma virkistää. Mukavia mökkihetkiä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan täällä tutuissa, hiljaisissa maisemissa sielu puhdistuu ja sydän lepää, luonto nyt on vaan se paras eheyttäjä...

      Kommentistasi kiitos ja aurinkoisia päiviä Sinulle, puutarhamestarille:)

      Poista
  4. Voi miten ihana kevät, lunta ja pääskysiä. Parempi, että nyt sataa sen lumen ja palellaan ja juhannuksena paistaa aurinko.
    Jännä juttu, että täällä Turussa näin ensimmäiset västäräkit vähän aikaa sitten, kun ne on nähty jo Pohjois-Suomessakin ennen meitä. Kuntopoluilla luulisi näkyvän, kun siellä välistä vilahtelee närhet, kanahaukat, korpit, merikotkat ja muut. Talvella näin ensimmäistä kertaa Tiklin. Niitä oli useampi. Hauskan näköinen. Luonto on ihmeellinen ja ihana paikka ladata akkuja. Nautiskelkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mai, ja uusi lumi jnpp.!
      Tikli on harvinaisen korea ja värikäs lintu, joka ei ole sattunut vielä koskaan kohdalle, samoin tuo täkäläinen Harkälintu, mutta sen äänetely on suorastaan veret seisauttava hiljaisuuden keskellä, ei mitään sulosointuja.
      Luonto on huippulaturi, ja sen helmassa viihdymme erinomaisesti:)

      Poista
  5. Veden on kyllä minunkin mielestäni parasta olla se plus 20, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos SusuPetal, - meikäläisiä siis, hyvä, jotta sain seuraa!!

      Poista
  6. Onpa kevät ottanut takapakkia, mutta pian varmasti taas vihertää. Hyvää kevätlomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja ja kyllä nyt on toista päivää maisema vihrää ja hiirenkorvaista sekä aurinko paistaa.
      Kevät on tänä "hulluna vuonna" jotenkin erityisen kaunis, tärkeä ja suurimerkityksellinen juttu:)

      Poista
  7. Näin itsekin haarapääskyjä ennen lumisadetta, mutta kuvaa en saanut. Kyllä se vielä kesäksi muuttuu,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jokke: törmäpääskyt ovat hienoja kesän airuita ja muutoinkin luonnossa tapahtuu runsaasti päivittäin:) Kotimaisemissa meillä näkyy vain törmäpääskyjä, jotka viime vuosina ovat saapuneet vasta 4.6.

      Lumi kesti täällä tasan 24 h ja kas: ruohikko ja koivut viheriöivät taas:)

      Poista
  8. Pääskyt paikalla! Nyt voi sitten todeta, että Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen :)) Ei vainaskaan, olkoon pitkä ja kaunis, tarvitsemme sellaisen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hauskan ytimekkäästä tokaisustasi, joka nosti hymyn huulille!
      Tosiaan oOnneksi sattui tämä ruljanssi juuri kevääseen, syksyn harmaudessa ja loskassa rämpiessä olisi ollut vieläkin tiukempi paikka...
      Aurinkoa ja iloa loppuviikollesi:)

      Poista
  9. No jopas on mukavan keväisiä kuvia mökiltä!! Onneksi mökillä on kyllä mukavaa talviolosuhteissakin, mutta kevät ja kesä olisi toki parasta... Kiitos näistä arktisista tunnelmista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä täällä tutulla vanhalla hirsimökillä keskellä hiljaista luontoa on ihmisen hyvä olla ja rauhoittua.
      Juuri nyt on niin paljon nähtävää ja sopivasti tapahtumaa riittää muutamallekin päivälle.
      Kiitos kommentistasi ja kaunista, hyvänmielen loppuviikkoa Sinulle:)

      Poista