tiistai 11. maaliskuuta 2014

"Lupaa ja vaikene / Six years" - ex Libris...


"Lupaa ja vaikene", Harlan Coben, Minerva Kustannus Oy, 2014, 379 s.,
 suomentanut Salla-Maria Mölsa.

Minerva_kustannus : Lupaa ja vaikene : 9789524928472Harlan Coben ei juuri esittelyjä kaipaa: käännöksiä yli 40 kielelle, myytyjä kappaleita yli 50 miljoonaa jne. Tästä teoksesta on tekeillä Ben Affleckin ohjaama elokuva, pääosassa Hugh Jackman ja se on arvioitu kirjailijan parhaaksi, josta rohkenen olla lievästi eri mieltä.

Professori Jack Fisher istuu ensilauseessa kirkon takimmaisella rivillä todistamassa kuinka ainoa nainen, jota koskaan voisi rakastaa: Natalie meneekin yllättäen  naimisiin toisen miehen: Todd Sandersonin  kanssa ja hövelisti  lupaa olla tätä koskaan, ikunaan etsimättä. Alkusivuilla lukijaa viedäänkin sellaisessa kaihon ja kärvistelyn siirapissa, että oli pakko palata kansilehdelle vakuuttumaan siitä, että oikeasti kyseessä,  tyylillisen tassunjäljen tyystin puuttuessa,  on  Coben, joka siis ovelasti  heti kättelyssä onnistui uunottamaan  = seikka, jonka ehdottomasti lasken kynänkäyttäjälle  ansioksi!

"Uusi alku" on juonenkin  kantava teema  ja  niinpä vauhtiin päästyä törmätään mitä merkillisimpiin sattumuksiin sekä sukelletaan syvemmille vesille, joilla mikään ei ole sitä, mitä luulisi ja odottaisi elikkä Coben paljastaa kyllä kyntensä genren taitajana ja trilleristä muodostuu keskivertoa kiinnostavampi lukukokemus.

Uutta alkua lienee yksi sun toinenkin meistä  taipaleensa varrella ehtinyt  hinguta, mutta nyt on  uusi aamu, hyvä niin ja

se riittää:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti