perjantai 14. maaliskuuta 2014

"Teknoelämää 2035" - ex Libris...


"Teknoelämää 2035. Miten teknologia muuttaa tulevaisuuttamme", Elina Hiltunen ja Kari Hiltunen, Talentum, 2014, 369 s.

Teknoelämää 2035 (Nidottu, pehmeäkantinen)Asialla on asiansa osaava ja innostava aviopari: futuristi, kauppatieteen tohtori, DI Elina  ja TkT Kari Hiltunen, jotka pohtivat uuden teknologian tulevia, potentiaalisia  vaikutuksia ja huimia näkymiä arkeemme osa-alueinaan mm. lääketiede, tieto-, materiaali ja biotekniikka.
 Kaikella on voimansa ja vastavoimansa, myös niiden vaikutuksia teknologian leviämiseen liittyen valotetaan kuin myös ennustamisen vaikeutta yleensäkin.

"Fakta huipentuu fiktioon, vuoteen 2035 eri teknologiaskenaarioiden mukaan päivitettyyn renessanssiajan tarinaan Romeosta ja Juliasta. Vaikka teknologia muuttuukin, yksi on pysyvää: ihmisen kaipaus toisen ihmisen luokse."(Teoksen takakansi). Pitää paikkansa!

 "Teknologiaa on osattu ennustaa, mutta ei sitä, mitä se tulee merkitsemään ihmisten elämässä." on todennut Osmo A. Wiio, viestinnän professori, ei piiruakaan puiseva persoona, jonka  luennoilla tuli nuorena kauppatieteilijänplanttuna  penkkiä kulutettua. Vaikka sitten sen paljon on vettä virranut  niin Kymijoessa, Hämeensillan alitse kuin Vantaanjoessakin, on mukava mielikuva tästä pidetystä  tiedonjyväinjakelijasta selkeänä ja elävänä  mielessä.

Teoksen luettavuutta ei juurikaan  haittaa eikä asiasisällön kiinnostavuutta laimenna, vaikkei sen likikään kaikkea antia teknisesti ymmärtäisikään, kuten itselle kävi.  Tässäpä meille purtavaksi  tuuhea tietopaketti, joka saa oman pikkuruisen sisäisen futurologini villisti vipajamaan, vaikkakin faktaa on, että 2035 kohdallani on fiktiota ja siksi jää; näköalattomuus olisi kuitenkin sietämätöntä, tympeää & typerää....

Luvassa on Murmeliviisikon kolme nuorimmaista  temmeltävien tuulten kasvattia; siispä

visionääristä viikonloppua:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti