keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

"Uusia hoitoja autoimmuunisairauksiin" - ex Libris..."Uusia hoitoja autoimmuunisairauksiin", Maija haavisto, Finn Lectura, 2013, 264 s., kansi ja taitto Liisa Stenberg.

Noin 10% suomalaisista kärsii erilaisista autoimmuunisairauksista, joista  tutuimpia lienevät: MS-tauti, SLE, nivelreuma, kilpirauhassairaudet, tulehdukselliset suolistosairaudet, Sjögrenin syndrooma ja psoriasis sekä nivelreuma.  "Autoimmuunisairauksiin on lukuisia muitakin hoitoja kuin yleisesti käytetyt immuunijärjestelmän toimintaa lamaavat lääkkeet. Tässä kirjassa esitellään yli 200 erilaista hoitoa: niin lääkkeitä kuin ravintolisiä, elämäntapamuutoksia ja muitakin hoitoja, joista jotkin ovat jo vakiintuneita ja toiset selvästi kokeellisempia."

Maallikollekin kerrassaan asiallinen ja selkeäsanainen, selektiiviseenkin selailuun sopiva  tietopaketti!

Vaikka hypokondria ei tosiaankaan kuulu omaan kremppakirjoon, yllä luetelluista sortimentista löytyy - harmi kyllä - liki "jokaiselle jotakin" ripoteltua  oireentynkää. Lääkärikunta hoitakoon toki  tonttinsa, mutta mielestäni tiedon hankkiminen on tälläkin surkuhupaisalla riesanripalesektorilla sekä perusteltua että suositeltavaa, eikä kliseisesti kuunaan lisää tuskaa. Myös pariin otteeseen on käynyt niin somasti, että omalla tiedonhaulla ja uusimman tutkimustiedon seurannalla  on löytynyt jyvänen pienoinen kannettavaksi tohtoorin pöydälle luupin alla  syynättäväksi. Kliinisellä pätevyydellä ja  osaamisella,  ("köyhällä  ei ole varaa käyttää huonoa lääkäriä"),  on  sitten löytynyt lisätäydennystä positiivisin tuloksin kokeiltavaksi  jo  käytössä olleisiin hoitovaihtoehtoihin.
ekä potilaille että terveydenhuollon ammattilaisille tarkoitettu, yli tuhannella lähdeviitteellä varustettu teos esittelee niin vakiintuneita kuin huonommin tunnettuja lääkkeitä, ravintolisiä, ruokavalioita ja muita hoitoja. Myös tärkeimmät vielä tutkimusvaiheessa olevat hoidot ja lääkkeet käsitellään teoksessa.
Maija Haavisto on erityisesti lääketieteeseen erikoistunut toimittaja, kirjailija ja kääntäjä, jolta on aiemmin ilmestynyt kaksi tietokirjaa ja kolme kaunokirjallista teosta pitkäaikaissairauksista.

Maija Haavisto: Uusia hoitoja autoimmuunisairauksiin
Finn Lectura, 2013, 264 s., ovh. 35,00€
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Maija Haavisto, puh. 050 408 2931, maija@writeme.com
Arvostelukappaleet: Finn Lectura, Jenni Honkonen, puh. 040 519 2591, jenni.honkonen@finnlectura.fi

Kuvat

13.11.2013PNGLataa Maija Haavisto: Uusia hoitoja autoimmuunisairauksiin

Asiasanat

 • Terveys ja hyvinvointi
 • Kulttuuri ja viihde
 • Kirjallisuus

Paikat

 • Suomi
NimiFinn Lectura
OsoiteItälahdenkatu 18 A, 00210, HELSINKI
wwwhttp://www.finnlectura.fi
Puhelin09 7415 1005
KuvausOy Finn Lectura Ab Oy Finn Lectura Ab on vuonna 1986 perustettu Yliopistojen opetusalan liitto YLL ry:n omistama kustantamo, joka julkaisee pääasiassa aikuis- ja korkeakouluoppimateriaalia. Erikoisalueenamme on aikuisopetuksessa käytettävä kielten opiskelumateriaali. Pyrimme palvelemaan opettajia ja opiskelijoita yhä paremmin kustantamalla mielenkiintoisia ja käytännön opetukseen räätälöityjä tuotteita. Lähitulevaisuudessa laajennamme tieto- ja opaskirjavalikoimaamme sekä kehitämme osaamistamme virtuaalioppimateriaalin tuottajana.
- See more at: https://www.sttinfo.fi/release?releaseId=9552832#sthash.JFhjmFzV.dpuf

Terve kiinnostus omaan hyvinvointiin on OK ja hoidetaan napakasti kaikki se, mikä hoidettavissa on, sortumatta seuraavaan: Kaarlo Kramsun riimittelyyn runosta "Ilkka": "Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki." Vaarin kanssa on kättäpäälle sovittu, että näille keljuille alivuokralaisille annetaan vain se pienin mahdollinen tila ja että toisen tontille ei tälläkään osa-alueella tulla!

Vapaana:4 kommenttia:

 1. Maija Haavisto kirjoittaa mielenkiintoisia kirjoja. Olen itse plokannt hänen Makuuhaavoja-kirjasta.
  Hyvä plokkaus ja mielenkiintoinen on tämäkin kirja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai! Kommenteistasi kiitos, onnea 2-v. merkkipaalulle ja jotoksemme kirjojen avarassa maailmassa jatkukoon ratevissa merkeissä!

   Poista
  2. Kiitos onnittelusta :) Bloggerin inhotus ei anna liittyä sinun mainion blogin rekisteriin.

   Poista
  3. "Inhotus" on itseasiassa otos etelänkruunukurjesta ja sen tausta avautuu postauksesta 28.2.2014. ..Peippo ensiliversi aamutuimaan, sen myötä keväistä viikonloppua!

   Poista