keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Fiksuja & filmaattisia...


nuoria oli ilo eilen yhyttää ulkoilulenkin loppusuoralla. Nämä läheiseltä ylä-asteelta luokkahuoneiden pölyisistä uumenista raitille rantautuneet triot olivat suorittamassa kyselytutkimuksia itse valitsemistaan aihealueista tarkoituksenaan sitten yhteenvedon- ja analyysinomaisesti esitellä johtopäätöksensä.

Iloisen kohteliaasti haastattelijat tiedustelivat halukkuuttani ja valmiuttani vastata heidän laatimiinsa  kysymyksiin. Ja totta maar - "Antaa palaa": tokaisin. Kohdalleni sattuneina teemoina olivat energia-asiat yhdellä triolla ja toisella yhdyskuntaan liittyvät kysymykset.

Lyhyen asiatuokion jälkeen käydyn intensiivisen ja innostuneen  keskustelun perusteella, kaiken mediassakäytävän syrjäytymisten ja pullamössösukupolven toitotuksen vastapainoksi mielihyvin hehkutan: ihania,reippaita, asiallisia,  fiksuja ja luontevasti teitittelynkin hallitsevia nuoria ihmisiä. Siihen tulevaisuuteen, joissa nämä persoonat, joiden tietomäärää, avoimuutta ja ryhdikkyyttä sekä ihastelen että  kunnioitan, ovat vastuunkantajina ja päättäjinä puikoissa, sopii suhtautua valoisammin ja luottavaisemmin kuin tähän nykyiseen ja  lähietäisyyden  tuloksettomaan  touhuiluun silkan touhuilun vuoksi.Kauniin ja poikkeuksellisesti myös aurinkoisen, joskin raikastuulisen päivän kunniaksi, joillakin ryhmäläisistä  oli verhonaan kepeitä  kevätvermeitä: t-paitaa ja bermudaa siinä missä meikämummolla oli tiukasti pipo päässä, pashmina kaulan ympärillä ja kevyttoppaa harteilla,
 mutta kukkareiskat sentäs hilpeästi nenällä nököttäen. Se sielun, mielen &  verenkierron vilkkaus...
 
Funtsii:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti