perjantai 1. maaliskuuta 2019

Evakkoreissulla Osa 2...


Jääratakeliä metsä- ja pihateillä, kaikenkarvaista säätyyppiä ja tiaisia ynnä tähtiä on ollut kokemuspiirissä sitten viimen:

Viimeöinen tepsuttelumme - jaa etteikö vanhanakin ole vilkasta yöelämää,
kun ei sortista sen enempiä - johti joutsenkaulan venyttelyyn.
Maalikylissä kun yleensä ottaen jotain öisin taivaalla havaitsee  ikiomasta onnentähdestä puhumattakaan, on se vain himmeä varjo täkäläisen kiiluvaismeren rinnalla. Niinpä tämä Mummo tassutteli ärtsyn pinkeissä Ainoissaan kylppärin helmat heiluen jäätä uhmaten kenokaulana pihamaalla mykkänä ihaillen ja ihmetellen taivaankannen valomeren runsautta.
Mahtava kokemus.


  

Tähtisadetta, iloa, elämää ja hännänheilutusta  tupsahti autolastillinen pihaan Kuopuksen pesueen saapuessa laskettelun merkeissä hiihtolomavisiitille. Juniorimurmelitrio  mutkamäkeen  Purnun hiihtokeskukseen siksi aikaa kun vanhemmat toivat koissutrion mökille ja kahvittelemaan.
Illansuu sujui rattoisasti ja vilkkaan laaja-alaisen keskustelun merkeissä herkutellen, saunoen ja lämpimästä yhdessäolosta nauttien. Jo oli torpassa säpinää, töpinää ja naurua. Mainio, ylimääräinen bonus elämältä nämä positiiviset, nauravaiset, tieto- ja mielikuvitusrikkaat koululaiset  ja "nuoret".

Lintujen ruokinta pääsi hyvään alkuun talitiaisparin johdolla. Joukkoon liityi myös metsätiaiskaksikko sekä yksi talitiainen lisää. Talitiaiset eivät vaikuta vieraanvaraisilta, vaan oudoksuvat tulijoita ja hätistävät pois.
Juttu menee kuitenkin niin, jotta jos ei konsensusta synny ja tilanne eskaloituu, niin... Tämä on tirpusille myös asiankuuluvasti tiedoksi saatettu.
Sirkutus ja ti-tyy tuntuu valon myötä lisääntyvän päivä päivältä. Yöllä oli supikin hiippailut noutamassa ruokintapuun alle pudonneen siemenlajitelmasydämen. Hauskaa ja rentoa seuraa ja seurattavaa.
Näin on kerätty ilonpisaroita & onnenpipanoita siihen ainoaan elämän reppuun, jota enää suostun kantamaan.  Tove Janssonin tapaan: Kevyt kantamus.
Tänään oli kauppapäivä, lippujen noutoa R-kioskilta ja postinhakua.
Uutuutena reipas ja auringonpaisteinen jääkävely täysin tyvenessä +4-asteisessa kevätkelissä pilvettömän taivaan alla; mikä huikea valomäärä! Nyt käymme pitkän viikonlopun rentoon viettoon ja nauttimaan elämään tyytyväisyyden ilosta. Aurinkoista viikonloppua ja turvallisia kävelylenkkejä!


Hyvillä mielin:

6 kommenttia:

 1. Iloista viikonloppua lintusten laulun säestyksellä. Meilläpäin on pesintäkausi kovassa vauhdissa. Aamulla hakkasi tikka epätoivoisen kuuloisesti jäässä olevaa puuta. Kevät on ihanaa aikaa. Itsekin herää elämään, kun maaliskuu koittaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mai, voiton puolella ollaan, talvien selkä on taitettu! Kevät on kuin silmiään hieroen havahtuisi syvästä unesta ja alkaisi varoen tiirailla kaikkea ihanaa ympärillään. Nyt nautitaan joka askeleesta:)

   Poista
 2. Kuulostaa oikein mukavalta teidän itähämäläinen elämänne!
  Muistan (hämärästi) kun muutimme tänne "maalle" 30 vuotta sitten, seisoimme useina öinä pihalla ja ihailimme taivasta. Tähtiä oli valtavasti. Eikä niihin totu, nytkin usein jo pimeällä on liikkeellä ja ilma kirkas, pysähdyn taivasta ihailemaan.

  Talitintit on saatettava ruotuun. Ne yrittävät aina omia paikan muilta harvinaisemmilta lajeilta. Mutta kyllä ne oppivat jakamaankin, kertoo kokemukseni vuosien ajalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara, on helppo ja mieluista uskoa, ettei tuohon öiseen valonäytelmään - onneksi - totu, niin käsittämätön se on. Kun katsoo usein ylöspäin, säilyvät joutsenkaulammekin.

   Jep; talitinteille on luettu madonluvut, ja kun tarjontaa on useammalla oksalla, näyttäisi jonkunlainen systeemi rinnaikkaiseloon löytyvän. Närhikin, tuo kaameaääninen, mutta korea vieras, kävi kuikuilemassa.

   Viikonlopun kruunasi tämänaamuinen pitkä jääkävely liki tyvenessä auringonnousussa, aina joskus elämä ei ole pöljempää. Samaa toivon Sinulle:)

   Poista