perjantai 24. helmikuuta 2017

Yhdessä parempi maailma...Kaunis kiitos Katja / Kirjojen kamari  postauksestasi "Yhdessä parempi maailma" ja sen jatkopohdinnoista  "Hetki hetkeltä", jossa ojensit tulppaanin vastaanotettavaksi ja mietteitteni kirvoittamiseksi! Näissä ajatuksia herättävissä ja rakentavissa postauksissaan Katja on ydinkysymysten äärellä, niitä pureskellen ja meille moniaita ajatuksiaan heitellen. Kannattaa tutustua!
Niin kattavia ja oivaltavia olivat nuo tekstit, jotka useampaan kertaan luin ajatuksella ja huolella, ettei minulla äitinä, isoäitinä, puolisona, naisena ja ihmisenä ole niihin itse asiassa mitään lisättävää... 

Voisimme pitää mielessämme seitsemän kuolemansynnin setin:  ylpeys, kateus, viha, laiskuus, ahneus, ylensyönti ja himo sekä välttämään niitä.  Klassiset hyveeet: käytännöllinen viisaus, rohkeus, oikeamielisyys ja kohtuullisuus eivät  - vaikkakin monilta unhettuneet - ole menettäneet merkitystään pyrkiessämme kohti parempaa maailmaa. 

 Muutamia  irrallisia ajatusfragmentteja:
- antaessaan saa / huolehdi itsestäsi ja lähimmäisistäsi / luonto ja me olemme osa suurta kokonaisuutta, toinen toisistamme riippuvaisia / rakenna oma arvomaailmasi, pidä siitä kiinni ja pyri päämäärääsi kohden / kaikilla ihmisillä on oma koskematon ihmisarvonsa / ole heikompien puolella / avainsanat: kiitos ja ole hyvä sekä anna anteeksi / muista sanoa: "Minä rakastan sinua" /  halaus on nopein  ja kattavin tapa ilmaista kiintymystäsi ja sitä, että tuo toinen on sinulle rakas ja tärkeä /sinä olet yhtenä tärkeänä lenkkinä sukupolvien ketjussa, elämäsi mittaan kaikkina sen osina vuorollasi...
 
Kaiken naiiviuden uhallakin haluan uskoa ja uskon siihen, että yksittäisen ihmisen pienillä teoilla on merkitystä. Ne ovat pieniä puroja, joista voi muodostua suuri virta. Annetaan niille mahdollisuus. 

Henkilökohtaisesti  asettaisin  kaikki panokseni tässä elämän ruletissa nuorten, noiden avarakatseisten, ennakkoluulottomien, tietorikkaiden ja rohkeiden ihmisten,  tulevaisuutemme avainten kohdalle. Heillä on näkemystä ja halua toimia paremman maailman puolesta sekä ne kaksi tärkeintä ominaisuutta: usko ja toivo siinä onnistumiseen! Tähän luottaen & hyvän viikonlopun toivotuksin näin

Tuumaili:

6 kommenttia:

 1. Hyvää viikonloppua sinulle <3
  Olipas siinä purtavaa.
  Usko on sellainen sana, että onneksi käytit sitä siten, että voin olla samaa mieltä. Ehkä käyttäisin ennemmin sanaa toivon sen tilalla, koska se on lempeämpi. Sitten se rakkaus, joka on tärkein maailmassa. Se on jännä juttu, miten sen voi kadottaa yks kaks, mutta silti uskon siihen ja toivon sitä.
  Näitä sanoja voi pyöritellä, mutta mielestäni tärkeintä ovat kuitenkin hyvät teot ja auttaminen.

  Seitsemän kuolemansyntiä: tunnustan, että jos nuo ovat kuolemansyntejä, niin olisin ollut kuollut jo moneen kertaan. Varsinkin karkkien ylensyöntiä tulee harrastettua, joten maaliskuu on sitten taas karkiton kuukausi.

  VastaaPoista
 2. Kiitosta Mai! Uskoa käytän tulevaisuususkon tarkoituksessa tärkeän toivon rinnalla. Rakkaus; mikä monimerkityksinen, arvoituksellinen ja kiehtova pikkusana.

  Pähkitäänpäs: meillähän on ensinnäkin Paavalin ensimmäisen korinttilaiskirjeen teesit. Platonin kolmijako: eros = erottinen rakkaus, filia = veljellinen rakkaus ja agape = jumalallinen rakkaus, joskin neljäntenä voidaan mainita
  amor = romanttinen rakkaus. On äidin- ja vanhempainrakkaus tuo haastamaton ja ainoa varmasti elämänmittainen sitoumuksemme; ovat nuoruuden rakkaudet, leiskuvat intohimot ja parisuhde. Rakastan luontoa; luontoäidin syli on yksi elämäni tukipilareista. Olen eläinrakas. On sielunkumppanuus: jotain sanomatta selvää pakottettonta, luontevaa ja itsestäänselvää yhteyttä. Rakkaudentäyteistä viikonloppua huomioiden, jottei suklaan syönti tms. herkuttelu kuulu syntilistoille vaan anteeksiannon piiriin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anteeksiaannosta, tuli nimittäin ahmittua koko helmikuu kaikenlaista herkkua (runebergintorttuja, laskiaispullia) ja työpaikan kaverit kantoivat joka päivä herkkuja, joita ei voinut vastustaa. Tammikuuhan meillä pruukaa olla karkiton ja pullaton kuukausi ja tipaton on jatkunut jo helmikuunkin. Onneksi tuo mies on niin joustava näissä minun ideoissa, että lähtee mukaan eli kaikenlaista karppauksesta lähtien on kokeiltu ja kaikki toimivat. Paino laskee, hyvinvointi nousee jne.

   Oikein hauskaa loppuhelmikuuta lumen ja auringon merkeissä. Tulihan se viimeinkin talvi tänne Turkuun... olin kyllä jo ihan kevätfiiliksissä <3

   Poista
 3. Rispektit kurinalaisuudesta! Täten tunnustan, jotta me syntisäkit sorruimme puolestamme suorittamaan empiiristä vertailevaa tutkimusta runebergintorttujen eri valmistajien välisistä eroista, sillä seurauksella, että laskiaispulla jo juuttui kurkkuun. Edessä ovat siis pullattomat ajat... Hyvinvoinnin merkeissä viikonloppuja:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kun tartuit tähän, ajattelinkin että sinulla olisi sanottavaa <3 Klassisten hyveiden soisi kyllä olevan voimissaan, niillä päästäisiin jo pitkälle kohti parempaa maailmaa.

  Minustakin on tärkeää uskoa siihen, että pienelläkin on merkitystä. Ja onhan se myös ihan puhdasta matematiikkaa: jos jokainen tekee edes jotakin, vaikka kuinka pientäkin, niin lopulta niistä kaikista pienistä teoista tulee yhteensä suuria.

  VastaaPoista
 5. Lämmin kiitos Katja itsellesi: arjen touhuilujen keskellä on terveellistä pysähtyä suurempien kysymysten ja kokonaisuuksien äärelle. Tämä senkin uhalla, että niitä miettiessä saattaa tuntua kädettömältä. Pienet pisarat - suuri meri / pienet hiekanjyväset - laaja Sahara elikkä jatketaan harjoituksia. Mainioita päiviä kohti maaliskuuta ja alkavaa kevättä:)

  VastaaPoista