perjantai 10. kesäkuuta 2016

Terveyskeskus palvelee...


Reilun tunnin ryytävän puhelinjonotuksen jälkeen, saman jumputtavan biisin soidessa ja
sedän kailottaessa tasaisin välein palvelussamme on ruuhkaa, yllätti  terkantäti vastaamalla hätkähdyttämään hereille koomasta ja vankoin, jämäköin perusteluin re: edellisen käynnin seurataan,  onnistuin kuin onnistuinkin tinkaamaan itselleni ajan luomenpoistoon toki tuimankalsealla  kommentilla tohtori katsoo ensin.

Seurataan-mallisen, suomalaisen omalääkärin ollessa paikalla vasta heinäkuussa kelpuutin tähän massiiviseen, vaikeaselkoiseen operaatsiooniin tri Tamaran arvellen tapauksen olevan puheitta paras. Ensikättelyssä, jota ei kuulemma kättelykiellosta johtuen fyysisesti koskaan  tapahtunut, Tamara ynseästi ilmoitti, että me poistta luomet vaan syksyt! Ammattietiikkansa velvoittamana hän kuitenkin repäisi laastarin suspektin päältä ja tokaisi: me kattso! Näppäsi sitten näpeillään kohteesta palasen irti ja näytti : te kattso! Hyvinhän tämä tälleenkin etenee lohduttauduin pohdiskellen ovatko kustannussäästöt jo menneet näin pitkälle ja äimistelin, josko luomumenetelmät ovat jo saavuttaneet terveydenhuoltommekin...

Me tehhdä toimenpiteet ja niin mentiin hanhenmarssia kohti ao huonetta. Mummo istua pönöttämään ja Tamara kolistelemaan kaikki kaapinovet auki etsiessään itsekseen tarmokkaasti jupisten tarvittavia välineitä. Nyt me kuoletta teidät; toivottavasti ei lopullisesti tai äskettäin olleen ruiskuhässäkän tapaan välähti mielessä. Sitten me kaappii teidät jatkoi arvon tri heiluttaen jotain parisiinperunoihin tarvittavan värkin mallista instrumenttia uhkaavan lähellä silmiäni. Me kaappii ? Jahans, jonkilainen tee-se-itse-versio tyrkyllä?
Kaikesta tästä selvittiin molemminpuolisin kiitoksin, kumarruksin ja hyvän kesän toivotuksin.
Pointti on: moniko väsyy kesken jonottamisen ja luopuu, kun ei edes nykytekniikalla ole saatu sähköistä ajanvarausta aikaiseksi tai jonostusaikaa puretuksi ja toisekseen, jonkun komplisoidumman oireyhtymän ollessa kyseessä, on ulkomaalaisten lääkäreiden riittämätön suomenkielen taito melkoinen yhteiskunnalle koituva riski- ja kustannustekijä, he kun eivät saa puhua esim. englantia, on minulle vastattu. Luomenpoisto useinkin kappalein kerralla on tuttu juttu, yhtäkään ei kosmeettisista syistä ja ilman vahvaa epäilyä ole suoritettu, mutta tämä performanssi mittavuudessaan - ja hilpeydessään - oli ainutlaatuinen ottaen huomioon operaation vaatimattoman laajuuden & vakavuuden:) Voi hurja!!  Tohtorin  nimi on muutettu. Itse poistosta jäi siisti jälki, potilas ja lääkäri ovat hengissä ja voivat hyvin, joten

kesäkukkia & iloista viikonloppua:

14 kommenttia:

 1. Hauska oli lukea, vaikkei sulla ollut kivaa jonottaessa :) En tiennytkään etteivät lekurit saa puhua englantia. Kommunikaatio-ongelmiin itsekin joskus törmännyt. Meidän terveyskeskus on edistyksellinen: siellä on takaisinsoittojärjestelmä, ei tarvitse jonottaa...

  Viikonloppuja potilaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos riitta k ja kyllähän meilläkin tuo takaisinsoitto toimii samoin kuin vuosittaiset kontrollilabrat mukisematta. Ja kun asia saatiin tälläkin kertaa hoidettua, niin ihan hupaisa kokemushan tuo muiden joukossa. Mainiota viikonloppua Sinulle:)

   Poista
 2. Puhelinjonotus, se on syvältä. Yleensä se päättyy puhelun katkeamiseen, mutta nyt sinulle kävi paremmin. Epäilyttävältä kuulosti mutta loppu hyvin, kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep juuri tuon turhempaa ja puuduttavampaa en äkkiseltään keksi; onneksi loppui hyvin tämäkin seikkailu. Toivottavasti viikonloppu tuo kesän iloksemme, sopivasti puuhakkaita päiviä Sinulle:)

   Poista
 3. Meillä on niin ihanasti asiat, että kun soitan terkkariin, niin automaatti kysyy, että haluanko, että minulle soitetaan klo ... no tietysti haluan ja aina on soitettu ja olen saanut ajan. No kerran rtgaika siirtyi 3kk päähän ja todettiin sitten vaan, että puoli vuotta aiemmin, kun ranne murtui, niin murtui myös solisluu, mutta nythän se oli jo melkein kunnossa. Semmottii ja hyväs hoiros...
  Viime kesänä menin yksityiselle poistattamaan luomen jalkapohjasta, mutta ei se hänen mielestä ollut kuin ihoa, poisti kuitenkin. Nyt siinä on samanlainen muutos ja mietiskelen, että mitä tekisin.
  Tytön lääkäriksi sattui ikävä naapurimaan lääkäri ja niinhän siinä kävi, että seuraavana päivänä hoidin puhelinneuvotteluna suomalaisen lääkärin kanssa tytölle kainalosauvat ja taksikyydit kouluun.
  Sulle sitä kans sattuu ja tapahtuu ;)
  Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ssmasysteemi, tykkään! Jotku, joilla on työ, josa ei voi vastailla puhelimeen. En tosin käsitä, miksi sillon ois helepompi jonottaa tuntikausia puhelimesa.

   Poista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Kiitos Mai ja joskus sitä joutuu ja on syytä oikoa. Oma asenne on, jotta jos mietityttää, niin mieluimmin kerran liikaa kuin liian vähän... Auringonpaistetta Sinun viikonloppuusi:)

  VastaaPoista
 5. Hauska kertomus, vaikka joskus niin turhauttava tilanne! Ulkomaalaisista lääkäreistä monet on tosi taitavia ja tuovat meille uusia näkökulmia,mutta kieltä olis tärkeää osata.
  Mulla oli kerran espanjalainen lähes täysin ruotsin taidoton lääkäri. Miten ihimeesä joku vanhus tai lapsi ois pärijänny sielä. Toisella kertaa oli jo oppinut selevästi paremmin kieltä, vaikka me puhuttiin espanjaa. Ennen mulla oli yks ihan hyvin ruotsia puhuva, mutta välillä ei tuntunut tajuavan, mitä sannoin, tai siis vaan ei kuunnellu

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Serentis, kiitos kommenteistasi! Liekö ollut huonoa sähköä ilmassa tai sitten superhyvää, tulivat toisintoina, joten poistin tupletit:) Tuo riittävä kielitaito on kyllä ehdoton edellytys potilaiden hoitamiseksi. Minulla oli kerran libanonilainen lääkäri, joka kohtasi potilaansa kokonaisvaltaisesti eikä hoitanut pelkkää oiretta vaan selvitti syyn ja soitti jopa aamutuimaan kotiin nähtyään labratulokset, jotka vaativat välitöntä lääkitystä Alkuperästä riippumatta kiitos ja kunnia hänelle ja hänenkaltaisilleen! Mainiota viikonlopun jatketta Sinulle:)

  VastaaPoista
 8. No auts! Juttusi kauhistutti ja nauratti yhtä aikaa. Liekö tässä ollut esimerkki terveydenhoitomme tulevaisuudesta... Onneksi kaikki meni lopulta hyvin! :)

  Ihanaa uuden kesäviikon alkua sinulle! <3

  VastaaPoista
 9. Jep: seikkailu kuului sarjaan itkeäkö vai nauraa, mutta rutiinijuttu, joka kääntyi hilpeyden puolelle. Kommentistasi kiitos ja Sinulle ilon- ja valonpisaroita alkaneelle viikolle:)

  VastaaPoista