lauantai 4. kesäkuuta 2016

Mikä ilon & onnen päivä...


Isosti onnea kaikille vastavalmistuneille, hohtavan valkolakin päähänsä painaneille ja pääsykokeisiin valmistautuville, opiskelemaan lähteville ja  koulutyönsä päättäville kateederin molemmin puolin sekä kesän syliin heittäytyville lapsosille!


"Kulje vaiston varassa.
Kulje vailla pelkoa.
Lennä niin kuin muuttolintu
yli esteiden.

Viisaus on Sinussa
sydämesi pohjalla.
Älä pelkää ottaa vastaan
kuiskausta sen.

Älä pelkää kulkea
avata ja sulkea.
Olet vapaa valloittamaan
vuoren kaukaisen.

Nauti tästä retkestä
jokaisesra hetkestä.
Ota vastaan uusi päivä
ainutlaatuinen."
Anna-Mari Kaskinen


Te nuoret ja lapset olette pääsäntöisesti upeita ja rohkeita,  täynnä potentiaalia ja innovatiivisyytta, kohteliaisuutta ja  avoimuutta sekä elinvoimaa, - koko suuri  kirjoittamaton tulevaisuus. Minä uskon ja luotan teihin! Elämä on suuri seikkailu; nautttikaa. Onnea matkaan!

Pienenä takaiskuna ja koulutusmyönteistä asennettamme ravistelevana seikkana mainittakoon,
että ekaluokkalaisemme, nti Elohopea lienee vastaansanomaton todiste koululaitoksemme tehokkuudesta, sillä hän antoi topakasti yksiselitteisen ja perustellun ilmoituksen:
"Koska osaan jo lukea, kirjoittaa ja laskea sekä tiedän ihan kaiken, en enää mene syksyllä kouluun!" Lyhyestäkö suvivirsi siis kaunis? Itseluottamus on toki positiivista, kuitenkin rohkenimme olla asiasta tiukasti toista mieltä ja argumentoida vankasti mielenmuutoksen tarpeellisuuden puolesta:)

Onnekkaat  kaikki he, jotka saavat tänää juhlia & jakaa ilon kanssanne:)  Koulutyönsä päättävälle ja lukioon opiskelemaan siirtyvälle Esikoisen tyttärelle,Tähtisilmälle saamme tänään ruusuja ojentaa ja hänet syliimme sulkea, joten

yhtenä onnekkaista:

2 kommenttia:

  1. Onnea sinne!
    Meillä on vielä lapsosilla muutama päivä aherrettavana. Tai no, ei kuulema enää ole oikeita koulupäiviä ja maanantaihan onkin pyhäpäivä täällä Ruotsinmaalla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Serentis: onnellahan meillä tytöillä on käyttöä:) Toiveita on, että nti Elohopea kääntää kelkkansa: sai eilen stipendin ja tuli nimetyksi luokkansa edustajaksi oppilaskuntaan, ehkä tuosta motivaatiota jatkolle... Tähtisilmän puolesta jännitämme vielä parisen viikkoa, josko keskiarvo riittää hänen ykköseksi asettamaansa lukioon. Teidän lapsosille toivotan hauskaa loman alkua ja olkaatten kaikki villejä & vapaita:)

    VastaaPoista