maanantai 9. maaliskuuta 2015

"Saalistaja / Missing you" - ex Libris...

"Saalistaja", Harlan Coben, Minerva Kustannus Oy, 2015, 489 s., suomentanut Salla-Maria Mölsä.
 
Kirja: Saalistaja (Harlan Coben)" Amerikkalainen Harlan Coben  on yksi maailman menestyneimmistä dekkarikirjailijoista. Hänen kirjojaan on käännetty yli 40 kielelle ja myyty yli 60 miljoonaa kappaletta. Hänen viisi viimeistä trilleriään ovat kaikki olleet  New York Timesin bestseller-listan ykkösiä. Harlan Cobenin kolmesta romaanista on tehty filmaussopimukset.
Paramount osti hänen edellisen romaaninsa Lupaa ja vaikene (pääosassa Hugh Jackman) ja Warner Bros puolestaan Saalistajan oikeudet päivää ennen romaanin julkaisua Yhdysvalloissa maaliskuussa 2014." (Kirjan lievelehti)

"Profiili treffisivustolla. Samankaltainen kuin kaikki muutkin. Mutta siihen liitetty kuva saa New Yorkin poliisipiirin rikostarkastajan Kat Donovanin sydämen pamppailemaan. Kuvasta katsoo hänen entinen kihlattunsa Jeff, mies joka särki hänen sydämensä ja jota Kat ei ole nähnyt kahdeksaantoista vuoteen. Vuosikausiksi haudatut tunteet vyöryvät Katin ylitse myös sen takia, että hänen isänsä murhasta tuomittu elinkautisvanki tekee kuolemaa." (Kirjan takakansi)

Kuin Liisa Ihmemaassa pitelin tätä tutun kirjailijan iskemätöntä kirjaa, ensimmäistä itsevalittua  yli kolmeen kuukauteen, liki vapisevin käsin ja suurin odotuksin hyppysissäni. Ja kyllähän tekstissä kelpo ainesosasia riitti, kuten nettideittailua, catfish-huijausta, kuopassamakuutusta ja sormenkatkontaa, vanhan rakkauden perään haikailua ja kuolleen isän kaipuuta ynnä homoparia, mutta teos jäi - harmi kyllä -  jotenkin viimeistelemättömäksi, keskentekoiseksi ja levottomaksi, eikä Coben tässä yllä parhaimpaansa.

Parasta antia on persoonainpiirto, joka sympaattisen ja sinnikkään, kadonnutta äitiään peräävän,  nuorimies Brandon Phelpsin sekä  osa-aikaisen, epävakaan  transvestiitin, jooga-ohjaajan  ja ylikierroksilla käyvän neron,  Aquan eli Nean Vanechin sekä yllätysmomentti Sugarin osalta on ajottain suorastaan herkullista.

Tänä aamuna lauloi ensikertaa mustarastas! Lassi Nummi: "Keväällä, kun mustarastas taas laulaa, mikään ei ole keneltäkään pois."

Tästä lähdetään:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti