torstai 9. tammikuuta 2014

Hold Me & Hyljerobotit...Tällä mainiolla toiveella & paikallislehdessä olleen hyljerobottiartikkelin riemastuttamana, en malta vielä kerran olla palaamatta aiheeseen: itse jo toistakymmentä vuotta sukuni vanhimpana sinnitelleenä, esipolviani hoitaneena myös omais- ja saattohoitorintamalla, esitän haluamatta kuulostaa omahyväiseltä tahi päänsilityksiä kaipaavalta hiukka hätkähtäneenäkin relevantin kysymyksen: miten tässä näin kävi??

Nimittäin vallitsevan, yhä pahenevan hoitaja- ja resurssipulan vuoksi on valjastettu vanhusten ja muistihäiriöisten kuntouttamiseksi ja ilahduttamiseksi käyttöön hyljerobotteja ja ihan söpöjä sellaisia näyttävät olevankin. Mutta, mutta: kun ne ovat niinkin arvokkaita kuin 4.500,-/kpl eihän niitä harvoja hankittuja voi antaa hauraiden vapisevien käsien pideltäviksi ja hellittäviksi  eikä laskea tutiseville polville sylkkyynkään, joten harventuneet  hoitajat sitten niitä heiluttelevat näytillä... Tiukka dilemma!

Lapsoset, vanhukset ja kaikki huolenpitoa tarvitsevat; tautologian uhallakin toistan teesini: yhteiskunta on tasan niin vahva kuin sen heikoin lenkki.

Kaveria ei jätetä, eihän?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti