keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Nyt jänskättää...

Klo9.11 / 18,7 / 82%, tönkkö pilvipeite peittää edelleen taivaan. Outo, aiemmin kokematon säätyyppi, syyksi on heitelty Hierron tulivuorta ja Kalimaa; edellisen pitäisi olla huililla ja Kalimasta puuttuvat puuskat ja hienonhieno hiekka.

huomispäivä siis: ensinnäkin sääkartan ja -profeettojen mukaan olisi kokonainen sadepäivä, liki viiteen kuukauteen melkoinen kuriositeetti siis luvassa. Taivaalle katseensa kurottavien joukkoon ovat nyttemmin liittyneet saaren runsaslukuiset mehiläistarhurit, toistatuhatta ja toistakymmentätuhatta pesää, ynnä asiasta vakavasti huolestunut Vaari. Laadukas hunaja on tärkeä kauppatavara ja vientituote sekä aamuteen sulostuttaja. Sato on tietty riippuvainen kevään kukkaloistosta, joka puhjetakseen pörriäistenkin iloksi vaatisi waterloota. No honey - no money.

Toisekseen: on Espanjan yleislakkopäivä, jonka rajoista ei täällä ole mitään varmuutta vaan silkkoja hurjia huhuja, mutta joka on herättänyt valtaisaa polemiikkiä, kritiikkiä ja hämmennystäkin. Kanarian saaret kun muutoinkin peräävät laajempaa autonomiaa,totaalista irtautumista emämaasta & itsenäisyyttä, ei eurooppalaisina vaan afrikkalaisina. Kamelin selän katkaissut korsi oli äskettäinen hallituksen päätös antaa Repsolille lupa jatkaa keskeytettyjä koeporauksiaan Fuerten ja Lanzan rannikoilla. Pääkallopaikan, manterelaisten mielestä ja ihan ministerin suulla: maailma saa nähdä, että öljy ja turismi sopivat hyvin yhteen. Saarelaiset sen sijaan eivät visioi hurjimmissa päiväunissaankaan  utopistista näkyä: tyytyvänen turistipolo dyyneillä merentuoksussa ja aaltojenkohinassa tapittamassa öljynporauslauttaa, Semminkin kun tämä pääelinkeino, turismi, on lamavuosien jälkeen kuluvana sesonkin kehittynyt ilahduttavan positiivisesti, pääsiäisen majoituskapasiteetin käyttöasteenkin heiluessa 80 - 90%:n tasolla.

Piukka pähkinä purtavaksi lainsäätäjille ja poliisivoimille ovat kuluneella viikolla runsastuneet romanialaiskerjäläiset, jotka aiheuttavat selkeää yleistä ärtymystä. Riittääkö autonomia laatimaan ja voimaansaattamaan kerjääämisen kieltävän lain ja näin suomaan virkavallalle eväät ja aseen sen kitkemiseksi; kuuluu yksi päivänpolttavista kysymyksistä.

Ihmetelleen olemme viime päivinä parvekkeista ja ikkunoista roikkumaan ilmestyviä, lisääntyviä, kaikkialla samanlaisia, viininpunaisia orientaaliskuvioisia päiväpeitteen tahi lakanan kokoisia kankaita. Yleisiset tuuletuspäivät tuskin lienevät kyseessä niin hygieenisiä ja puhtoisenperään kuin täällä ollaankin, joten riittailemme tämän liputuksen liittyvän tulevaan Santa Semanaan l. Pääsiäiseen. Tiukkaamme vinkeään viritykseen selvyyttä yhytettyämme jonkun tutummista, asiaanperehtyneestä paikallisita persoonista. Villinhilpeä näky!

Torstai toivoa täynnäkö:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti