lauantai 10. maaliskuuta 2012

Lintukodon rauha...

Klo9.13 / 16,2  / 91% edelleen kevyesti autereista Kaliman jäljiltä. Kalima pyyhkäisi voimallisimmin etelä-Teneriffan ja muiden saarten yli, mutta myös Los Rodeosin, pohjoisen lentokentän, lentoja oli eilen peruttu.

on turvalliseksi mainitussa Puertossakin häiriintynyt. Korkeat työttömyysluvut poikinevat omat ikävät lieveilmiönsä, joihin kuitenkin puututaan reippaammalla otteella ja kovemmalla kädellä turismista kun saaret leipänsä ja sen päälliset repivät.

Oma lukunsa ovat sitten Afrikasta palaavien tervetulleiden keväänairuiden, pääskyjen lisäksi tänne rantautuneet romanialaiset "kerjäläiset". Toisen käden tietojen mukaan pitävät konttoriaan La Lagunan yliopistokaupungissa. Pitsinysverön kanssa taannoin kulkenut sujuvan soljuvaa espanjaa suoltanut mummi-immeinen oli paikallinen yksittäistapaus. On näkynyt aikuisempaa mieshenkilöä kiertämässä kuppiloita ja nuorempaa tyttöstä kipon kanssa pahvilappu kourassa sarjasta "ayunda" eli helppiä tahi polvillaan kökkimässä. AM:n virkailijoidenkin mukaan käs on tänä sesonkina käynyt aiempaa vikkelämmin, lompsat levitoineet ja kassit keventyneet. Sekä turistien että paikallisten.

Toki monessa tapauksessa turistiuhrin on edelleenkin syytä katsoa suoraan peiliin, sillä näistä lomaextreemeistä tiedotetaan riittävästi, eikä tuo kuuluisa järjenkäyttö tässäkään asiassa ole suoranaisesti kielletty.

Puertolaisten ja vierailijoiden yhteisrintama tuntuu kuitenkin varsin tiukasti pitävän: kukkaronnyörejä ei hellitetä, joten uskoa sopi, että osaltaan tämä  ehdoton linja puree. Vuodenajankohtaan sopien ongelmallinen ilmiö on vasta keväisen oraalla oleva ja voi vain toivoa sen tulevan heti alkuunsa hukkakauranomaisesti poiskitketyksi.

Tuurilla, taidolla & onnella, niin tahi näin, ja ehkä kaikilla kolmella kun olevaisessa taaplataan puuta painaen totean, että tähän asti olemme saaneet talvehtia ilman ainokaistakaan omaisuuteen kohdistuvaa lähikontaktia.

Reissun loppuhuipennukseksi on näköjään vielä tiedossa 19.3. joku paikallinen fiesta tai feria - hiphurraa- ja yleislakkoa kaavaillaan päivämäärälle 29.3. Silleen....

Love & Peace:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti