maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kutimet kilkkaa & parkkia pukkaa...

Klo07.00 / 11,1 ja kosteus hurjat 95% / ei pilvenhattaraakaan näy.

Pikkuruisen puodin piskuisessa näyteikkunassa pysäyttävät pikkuruiset kudotut vauvannutut ja tossukaiset, nuo silkkinauhaiset, pastellisävyiset ihanuudet. Tavan mukaan ovi on apposen auki astua peremmälle ja sisältä kuuluu iloinen puheenporina ja kutimien suihkinta. Kurkkkaan uteliaana ja voi herttanen sentään: viisi puujakkaroilla ryhdikkäästi istuvaa senoraa antavat puikkojen laulaa ja suiden nauraa samalla, kun myyntiin tulee taatusti uunituoretta tavaraa. Kuulumiset tulevat vaihdetuiksi ja työllistyminen hoidetuksi. Tätä kutsuisin varsinaiseksi käsityöliikkeeksi. A propos, yksi palli näkyy olevan vielä vapaana, jos vaikka  Mummolle uusia aluevaltauksia...

Yksi autonvuokrauspäivistämme sattui paikalliselle juhlapäivälle, kun ajoreissun vuoristomaisemista ja seikkailuista täysin mielin uupuneina kurvasimme kohti parikkikenttää, tyrmistyimme täysin autopajoudesta. Vaarin otsasuoni alkaa pelottavasti pullottaa, tviit-linnut alkavat lennellä ilmassa; tämä tästä nyt vielä muutoinkin parkkiongelmaisesta (pikavoitto 90,-) kaupungista puuttui.

 Ei hätiä-mitiä, tom-tom, joka vielä hämärästi toimii kapasiteettinsa äärirajoilla, huomaa yhden kaverin vinkkaavan meille. Ja kas, totta: huitoo ajamaan eteenpäin ylätasanteelle, hiekkapohjaiselle, ei siis mitään ruuduntapaistakaan, jossa sama kaamea hässäkkä jatkuu. Tuli kuin tulikin autetuksi: siellä bongaamme toisen hepun, joka viittilöi kutsuvasti ja ohjaa meidät tyhjään tilaan. Jää sitten vaivihkaisesti seisoskelemaan automme taa. Ja jumppahuti, meillä - kerrankin - välähtää ajoissa - nämä kaverit ovat täysin oma-aloitteisesti löytäneet tästä työmaan itselleen. Ilomielin Vaari kiittää hurjan helpottuneena paitsi kauniin verbaalisesti myös painamalla konkreettisen kolikkovinkkipalkkion kaverin avautuvaan kouraan, kohdassa, jossa Mummo olisi silkan perherauhan ja yleisen hyvinvoinnin nimissä ollut totaalisen valmis viuhauttamaan selvää seteliäkin.

Työttömyysaste on 30,9% ja 19 - 25-vuotiaista joka toinen on työtön; karua faktaa, mutta: yrittänyttä ei laiteta!

Aurinkoisesti:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti