keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Letkut letkeät & muuttolinnut...

Klo9.06 / 18,9 / 62% ja taivaalla paksu pilvipeitto, josta huolimatta eilen oli hikihellettä = iltapäivällä varjossa jopa 23,4.

Vihreähän on toivon väri: vihreäpukuinen mies ja pitkä letku ovat aamuvarhaisesta iltamyöhään turhan tuttu näky käymässä uupumatonta taistoa kuivuutta vastaan kukkaistutuksia ja jopa palmuja, laakeripuita jnpp. kastellen. Teneriffa kuuluu eilisen sääkartan mukaan kokonaisuudessaan "extra seco" - alueisiin. Epätoivoisen näköistä, mutta kunnioitettavan sinnikästä uurastusta. Kevätistutuksetkin ovat pahasti myöhässä ehkä vielä tarhoissaan jonniinsortin vestippaa taivaalta varroten.

Sesonginvaihto kun on alkanut kaupungin ehostustyöt ovat myös täydessä vauhdissa: katukiveyksiä uusitaan ja parhaillaan jyrisee kotikadullamme tarmokkaasti pora vanhoja lohkeilleita irroitellen, taloja maalaillaan, vanhat massiiviset ja koristellut puuovet paklataan ja maalataan. Kaunista jälkeä tulee!

Pääskyjä kaartelee sirkutellen taivaalla enenevässä määrin. Enenevässä määrin kulkee myös talvehtijoiden muuttovirta kohti pohjoista, vimppa lento täältä on 14.4. Kesällä saapuvat puolestaan mannerespanjalaiset sankoin joukoin meri-ilmastosta nauttimaan, joten kunnossapitotöiden lomassa vedetään paikallisesti hetki henkeä.

Pikkuperjantaita:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti