torstai 14. heinäkuuta 2022

Ei ihminen elä pelkästä leivästä...

vaan tarvitsee myös kulttuuria hyvin voidakseen ja vihdoinkin onnistuimme
 - jos ei nyt vallan paikkaamaan - niin kuitenkin tilkitsemään koronan mentävää aukkoamme tällä elämän eliksiirin osa-aluella ja palaamaan "normaaleihin" kesäkuvioihin eli perinteiseen ilopilleriin, sitten viimen Naivistit Iittalassa - "Uskalla iloita!"   -teeman, 2019"...

 

 Viime hetkellä, sillä alkoi jo uhkaavasti tuntua tältä: "Ajattelija" Stig Jansson:

                                                     

  Muutamia ihastuttaneita herkkupaloja: "Pieni apulainen", Ulla Kauhanen

                                              

"Ukonkorento", Maija Kanerva

                                                   

Näyttelytila Vanha puukoulu kotoisesti narisevine lattioineen:


 

Kotiin palattiin näissä auvoisissa tunnelmissa: "Kesän kellistämät", Riitta Kolari

                                                  

Sarjasta puheitta paras:)

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Anki! Naivismissa on jotain herkullsta eikä mitään ryppyotsaista:)

   Poista
 2. Naivismi on kyllä niin ihanaa, mieltä lämmittävää ja ilahduttavaa! Kiva kun pääsitte nyt Iittalaan. Minä en ole vielä koskaan käynyt siellä, mutta olisi kiva päästä joskus. Täällä lähistöllä on joka vuosi heinäkuussa yhden naivistin oma näyttely vanhassa, tunnelmallisessa pihapiirissä, jossa on naivismin ohella paljon muutakin iloa silmälle. Kivoja tuollaiset kesänäyttelyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentistasi! Naivismi on yksi osa-alue taiteen laajalla saralla, mutta niistä sellaisin, joka aina -kuten toteat - lämmittää mieltä.

   Tuo tunnelmallinen pihapiiri luo varmasti luontevat ja kutsuvat puitteet , joissa juuri naivismi on kotonaan, joten toivottavasti onnistut käväisemään siellä;)

   Poista
 3. Iittala on käymisen arvoinen paikka! Naivismin suurin fani en ole, mutta onneksi genrestä löytyy myös muutakin kuin ukko ja akka saunan lauteilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal! Iittala naivisteineen on meillä kesään kuuluva juttu ja sillä tulee naivismiosio tyydytettyä.
   Ukko ja akka saunan lauteilla ihan ok olona vaan ei suoranainen silmäilo:)

   Poista
 4. Rauhallinen käyskentely ja tutkailu näyttelyssä on mukavaa, ja erityisen mukavaa jos muiden seurassa ja pääsee vaihtamaan ajatuksia teoksista 💗 Nariseva lattia voi sekin olla mieleenpainuva kokemus. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita A! Tämä on ihan kiva kesätapahtuma ja mukava on tallustella myös ympäristössä putiikeissa piipahdellen ja kesästä nauttien.

   Poista
 5. Monena kesänä olen minäkin ystäväni kanssa nauttinut Iittalan puukoulun naivismista. Samalla reissulla on lasikauppa tarkastettu ja kahvit juotu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara, mainiota lukea, että Iittalan kesätaika koskettaa Sinuakin. Jep: eihän sieltä ilman kaffeja ja lasikaupan katsastamista voi pois lähteä, joskus sorruttu Kultasuklaan ovikin avaamaan "tuhoisin" seurauksin, mutta kesähän on vain kerran jnpp:)

   Poista
 6. Suloisia ja nähtävästi myös ajatuksia antavia maalauksia! Naivismi kiinnostaa, mutta toki valikoidusti. Nämä kuvaamasi edustavat minulle kiinnostavuutta ja hellyyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia! Kyllä vaan karkaavat ajatukset arjen yläpuolelle, kun hymy nousee huulille. Valikoidusti myös kohdallani, sillä tuo SusuPetalin ukko&akka edustaa sitä toista puolta samoin kuin nytkin esillä olleet "veistokset", joista osa edusti ns. sekametelisoppa-osiota:)

   Poista