sunnuntai 29. elokuuta 2021

Syssyn syhverösiä...

 

Hellekesän ja sadekauden jälkeen saimme vielä kauniin ja aurinkoisen loppuhuipennuksen kuluneelle suvelle ja mukavia kävelylenkkejä metsäpoluille.

Kesäkuukaudet sujuivat rauhaisaan tahtiin, nauttien visiitistä Kymenlaaksossa Kuopuksen pesueen luona sitten vuoden jälkeen ja mökkiviikosta, josta sienisaaliiden sijaan jäi käteen vettä taivaan täydeltä, mutta myös hiljaisuus, ilmassa rauhaisasti liitelevät sudenkorentojen parvet, kokoontuvat pääskyt langoilla sekä puusaunan leppeät löylyt, mielenrauhaa... 

Kotiin palatessa meitä tervehtivät hehkullaan parvekkeen ryhdikkäät chilipartiot:Edessä onkin vaihteeksi tiivistempoinen reilun kuukauden rupeama: 
tavalliseen tapaan pingon terveydellisiä 110-m aitoja, joista ensimmäinen ajokortin uusintaan näillä kokemuslisillä liittyvä MMSE-testi sujui kuulemma ennätysnopeudella tuloksella 29/30, - not bad. Tuosta on hyvä jatkaa tätä sarkaa...

Kodinhoidollisista ajankohtaan kuuluvista toimenpiteistä ovat sekä jääkaappipakastin että arkku sulatetut sekä liesi vedetty ulos ja peruspuhdistettu. Siitä onkin  hyvä aloittaa 9.10. alkavaan jahtiin liittyvä pakasta - kärsi - ja unhoita ruuanlaittoprojekti. Jahti on verrattuna monikymmenvuotiseen entiseen mallin erilainen johtuen metsästyksenjohtajan, koiramiehen ja ystävämme äskettäisesti siirtymisestä tuonilmaisten jahtimaille eli kolme päivä putkeen tauko jne. kunnes luvat, joita on runsaasti, ovat käytetyt.
Joten: jouluksi kotiin sanoi entinen hämähäkki. Siispä herkuttelevat herrojen Kuopuksen ja Kanssakulkijan sopii pysyä ruodussa ja ravittuina tulevan pitkähkön jahtikauden. 

 

 

Sosiaalinen elämä on ollut liki vuoden mittaisen hiljaiselon jälkeen veikeästi virinnyttä: Amigo & Vierelläkulkija aloittivat poikkeamalla päivällisillä kuulumisia vaihtamassa: Amigolla kesätöitä tuolloin vielä pari viikkoa ja sitten saman verran lomaa ennen opiskelujen jatkumista. Vierelläkulkija puolestaan on ahertanut kesän kandin parissa, ja hyvin on kuulemma sujunut; mainiota! Valoisia nuoria, tuoreita ideoita ja näkemyksiä!

Esikoinen Puolisoineen käväisi samalla asialla äskettäin, halattiin, herkuteltiin, puhuttiin asiaa ja pötyä sekä ihmeteltiin maailman menoa ja hiukka sitä paranneltiinkin:)

Kuopuksen pesue puolestaan lomailee vasta reilun viikon päästä kotimaan matkailun merkeissä ja me saamme iloksemme ja tarmokkaiksi ulkoiluttajiksemme energisen koissutrion: Nemppa, Semppu & Unski. Tervetuloa, sillä läheisyys lämmittää, hännänheilutusta riittää ja rapsuttaakin luultavasti saamme.

Yöpöydän kirjapino ja meikätyttö tuijottavat tällä hetkellä kysyvästi toinen toisiaan, mutta mainioita lukuhetkiä siis luvassa ja helposti saatavilla. 

Näin meillä syksy lähtee käyntiin, missä mietteissä ja millaisin suunnitelmin siellä mennään??

Isosti tervetuloa syyskuu:

12 kommenttia:

 1. Vai oikein koiratrio, siinä tuleekin reipasta lenkkiä muiden pakastus- ym toimien ohella.

  Mitäs me syksyllä luetaan? Kesä on minulla jäänyt muutamaan kirjaan, josko jo syksyllä jaksaisi yhtään keskittyä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Cara, nämä erirotuiset veijarit pitävät kyllä tahtia yllä ja liiketta nivelissä:)

  Jaa-a; syksyn uutuusannissa on mistä valita eli runsaudenpula. Pinosta poimittua; del Toron & Hoganin: Sieluttomat, Karilan Pienen hauen pyydystys, Roslundin: Levon hetki nyt lyö, Anne B. Radgen Talon tytär ja Kiamars Baghbanin (toim.ja suom.) Ymmärryksen ylistys.

  Omalla kohdalla kulunut 1,5 -vuotta on vienyt voimia ja keskittymiskykyä, samoin useat peräkkäiset menetykset eikä pitkä hellekausi juuri tilannetta parantanut. Luotan siihen, että aika tekee tehtävänsä, joten eiköhän me sinnittelijät näistäkin toeta ja askel kerrallaan jatketa harjoituksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vihjeistä.
   Kyllähän me toki sinnitellään, vaikka vaikea vuosi on takana sekä siellä että täällä.

   Poista
  2. Cara, ollos hyvä ja mukava, jos joku kiintoisa joukossa!
   Tämä sovittu.

   Poista
 3. Syyskuu käynnistyy työn merkeissä, mikä on kivaa. Odotan lisää hyviä kirjoja ja lukuelämyksiä myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anki! Syksyllä oli aina ennen mukava palata ns. normaaliin: työt ja koulut alkoivat, paljon uutta edessä ja rytmi palasi.

   Mukavaa starttia Sinulle kuin myös mieluisia lukutuokioita iltojen hämärtyessä:)

   Poista
 4. Koiratrio kuulostaa kyllä ihanalta!

  Aika puuhakkaalta tuleva syksysi vaikuttaa ja jo nyt olet ahkeroinut esim. hellan siivoamisella. Tuo pakasta-kärsi ja unhoita-projekti taitaa olla monelle jokasyksyinen rupeama! Itse yritän välttyä siltä.

  Toivottavasti syys on säyseä, eikä lisää menetyksiä tule tiellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koissutrio on mainio ja aikaansaapa, joten läheisyys lämmittäköön;)

   Jep: suorittaminen on julistettu pannaan tässäkin huushollissa, mutta nyt sattui kasaumia sen verran, että hyvä aikataulutus horjui ja pistellään menemään. Sitten onkin edessä pari viikkoa meikätytölle perinteistä "omaa aikaa", josta olen aina nauttinut.

   Kiitos kommentistasi ja säyseän syssyn toivotuksista; uskon taikaasi. Mukavia hetkiä Lainakoissun kera:)

   Poista
 5. Mukava oli lukea kuulumisiasi. Kesä on ollut monenlainen. Parasta omalla kohdalla on ollut perhejuhlat ym. pitkän koronatauon jälkeen. Eilen oli lapsenlapsen rippijuhlat ja tänään ajoimme Kustaviin - auringonpaisteessa! Minäkin ihmettelin sudenkorentoparvia ja kymmeniä amiraaleja. Siipan kanssa täällä vietetään venetsialaisia: on aivan tyyntä eikä mitään kuulu mistään. Kirjoista mainittakoon, että lukupino sen kun kasvaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos riitta k ja mukava kuulla; perhejuhlat ovat voimaannuttavia ja rippiäiset aivan erityinen juhla, eräänlainen etappi nuoren elämässä!

   Teille kahdelle leppoisia päiviä venetsialaisten tiimoilta ja olkoon olonne kevyt kuin sudenkorennon lento!

   PS. Epäilen vahvasti, että nyt lukupinot lisääntyvät itsestään sikiämällä;)

   Poista
 6. Kuulumiset kuulostivat kivoilta. Mekin piipahdettiin Oulussa rippijuhlilla ja tavattiin melkein koko suku ja uusiakin tuttavia tavattiin. Sitten matka jatkui Kuopioon lapsuudenystävän luokse. Kyllä oli kiva reissu.
  Rapsutuksia koiratriolle. Koiralenkille lähtö edessä tuumii Ozzy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä kuulostaa mukavalta ja antoisalta Sinun kesäreissusi! Pitkästä aikaa on virkistävää ja lämmittävää tavata läheisiään ihan livenä.

   Kiitos Mai, rapsutukset tulen välittämään jahka ensi viikolla sisään pelmahtavat ja Ozzylle samoin silityksiä sekä teille molemmille leppoisia lenkkejä ja kuulaita syyskuun alkupäviä!!

   Poista