keskiviikko 18. elokuuta 2021

"Asuu kaikissa puissa kauneus hiljainen" - Helvi Juvonen...

Kuluvalla viikolla ollut ilo nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta, syksyyn valmistuvasta maisemasta, saunan leppeistä löylyistä ja kaikesta siitä, jota elämäksi kutsumme, kun se parhainta on...

 

  

On ihailtu sudenkorentojen kaunista ohiliitoa ja sitruuna-  sekä kaaliperhosten siipien lepattelua sekä metsäkukkia:

Taivaalla ovat liidelleet komea kanahaukka ja tyylikäs tuulihaukka. Kuikan huuto on kiirinyt hiljaisessa aamussa. Västaräkit, punarinnat ja pajulinnut ovat näytösluontoisesti tepastelleet nurmikolla, käpytikka nakutellut puunrunkoja ja useita pikkulintuihin kuuluvia pyrähtelijöitä on käynyt meitä tervehtimässä.

   

 
Säätila sen sijaan on ollut näille lomasille tyypillinen: kerran satoi tulomatkamme aikana keväiselle toukokuiselle pihanurmelle lumipeitteen, viime keväänä puolestaan ollessamme vaihteeksi kangasmaastoisella niemennokkamökillä puhalsi pohjoistuuli hyisesti suoraan kohti.  
 
Tällä kerralla, kun olimme  - onneksi - lämpimin vermein varautuneet,  on vaihteeksi sadellut vettä silloin sun  tällöin, eilisiltana aivan kohisten kaatamalla, joten yhden kunnon kävelyretken varassa ovat ulkoilut ja potentiaaliset sienet ovat saaneet jäädä kaikessa rauhassa metsään kasvamaan. Säidenhaltijan huumoritaju on hirtehinen:)

"Syksy on kuin toinen kevät, silllä silloin jokainen lehti on kuin kukka." - Albert Camus 
 

Summa summarum: mainio ja leppoisa hyvää tekevä irtiotto ennen syksyn ohjelmoitua ja puuhakasta  aikaa sekä näissä maisemissa

iloisiin tapaamisiin jahtikauden alkaessa:

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Mai! Kyllä luonto on melkoinen terapeutti: kun kaikki oleellinen on yht'aikaa läsnä, eikä niin mitään puutu...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Tarja K ja mukavia alkavia syyspäiviä väreineen myös Sinun päiviisi:)

   Poista
 3. Mukavaa lomaa! Kauniita maisemia ja kauniita kuvia. Ovatko sienet nousseet sateiden myötä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä päästy sateiden ropistessa omille tutuille paikoille katselemaan eikä metsäteiden varsilla näkynyt ainuttakaan. Juttelimme myös tutun paikallisen väen kanssa, ja he totesivat että niukanlaista- jos mitään -toistaiseksi, mutta ehkä tämä saderintama vielä nostaa esim. torvisienet esiin. Monasti on Kanssakulkija vielä jahdin alkaessa saanut runsaitakin saaliita kuivattaviksi.

   Kommentistasi kiitos ja kaunista sekä omanoloista liukumista kohti syksyn väriloistoa ja pimeneviä tunnelmallisia iltoja:)

   Poista