torstai 16. heinäkuuta 2020

Terveisiä Fiskarsista


Heinäkuu on hyvää vauhtia etenemässä kauniine ja vaihtelevine keleineen kohti elokuun kuutamoita ilman suurempia lomasuunnitelmia tai tapahtumia, mutta jotain pientä mukavaa ja suurta hauskaa on ollut kartalla:

Halki vehmaiden  ja osin jo valkoisin paalein koristelluin peltojen sekä kauniiden mäntykankaiden ajaa hurautimme Fiskarsiin, jossa olemme muutaman kerran käyneet nauttimassa jokivarren rantapolkuja vanhojen tammien katveessa tepsutellen ja rakennuksia  rauhassa ihaillen sekä putiikeissa piipahdellen:











 
Vaikka kuvat ehkä muuta kertovatkin, niin tänä vuonna olivat parkkipaikat täpösen täynnä, ja väkeä oli kiitos lomakauden ynnä nyt niin tapetilla olevan kotimaan matkailubuumin johdosta kuin meren mutaa.
Nautimme kuitenkin retkestä kauniissa miljöössä rauhassa kahvitellen ja makoisat munkkipossut mussutellen.

Tuota ennen suurta hauskaa puolestaan oli saada päivällisvieraita ensimmäisen kerran sitten karanteeniin joutumisen eli Amigo ja Tyttöystävä eli nykyisin kait paremminkin jo Vierelläkulkijansa saapuivat kuulumisten vaihtoon ja herkuttelemaan sekä Amigon Tekn.Tuki laitteitamme justeerailemaan.
Kyllä maistuivat Vaarin sisäfileet ja kermaperunat alkupaloineen ja tykötarpeineen sekä mansikkatorttu kahveineen, ja kyllä me nauroimme ja puhua pulputimme sydäntemme pohjasta halaten mennen tullen - ja vähän välilläkin.
Illan kruunasi vielä myöhemmin Amigolta saatu viesti sisältäen vahvistuksen siitä, että suvun perinteet jatkuvat ja kauppatieteen opinnot avautuivat hänelle sisukkaan ja määrätietoinen sekä peräänantamattoman uurastuksen jälkeen!!

Elämän hymyillessä:

9 kommenttia:

  1. Oi, teillä on ollut ihana retki Fiskarsiin, se on mahtava paikka. Ja mitkä herkut kotona vieraille tarjottu, vesi valuu kielelläni.

    Kävittekö Fiskars Wärdshusetissa syömässä? Jos ette, menkää joskus, se on aivan mahtava paikka, hieman vanhahtava ja arvokas, ruoka erinomaista. Ja mikä miljöö. Siinä ravintolassa me kävimme jo seurusateluaikoina kun Helsingistä siellä muutenkin kävimme.

    Linkki:
    https://www.wardshus.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unohdin:

      Onnittelut Amigolle, perinteet velvoittavat :)

      Poista
    2. Viehko kohde teillätuolloisilla seurustelijoilla!
      No niinpä: tarkoitus oli, mutta niin oli näköjään monilla muillakin, pirskatti! Emme osanneet arvioida monien seikkojen aiheuttamaa tunkua, eikä ollut pöytävarausta. Mutta, se mikä ei ole takanapäin on hyvässä lykyssä edessäpäin, joten ensi kerralla viisastuneina otetaan vahinko takaisin.

      Onnittelut menevät perille kiitos! Kuin myös kommentistasi ja lämmintä, auvoista kesäviikonloppua:)

      Poista
  2. Ihanat kuvat♥ Teillä on ollut kiva päivä ja tuo Fiskare näyttää oikein mukavalta paikalta! Olipas hienoja uutisia, onnitteluja kovasti!! Ihanaa että perinteet jatkuu♥ Aurinkoista kesäpäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päden paja! Tosiaan hauskoja ja mieliinpainuvia sekä iloa , valoa ja lämpöä jälkeensä jättäviä kokemuksia kertyi kuluneen rupeaman aikana. Lämmintä ja valoisaa viikonloppua Sinulle ja Pesueellesi:)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Jokke! Tämä on vanhoine rakennuksineen, pajoineen, jokineen ja suurine tammineen viehko kesäkohde ja mainio kävelupaikka jokivarsiteineen:)

      Poista
  4. Kiitos kivasta kuvareissusta! Fiskars on tosi kiva ja tunnelmallinen paikka, edellisestä vierailusta on vain kulunut jokunen vuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta: Fiskarsissa astuu kuin toiseen maailmaan ja maailmanaikaan: rakennukset, luonto ja tavallisesti myös kulkemisen väljyys irroittavat ajatukset arjesta. Kommentistasi kiitos ja kaunista kesänjatketta Sinulle:)

      Poista