lauantai 14. huhtikuuta 2018

Sempun rakkausloma....


Hei ja hau-hau kaikki!

Mie olen Semppu 1-v ja tulin tänne Ukin ja Mummin (U&M) luo neljän päivän  rakkauslomalle. Rakkaus? No, Tarinaniskijä kysyi äskettäisillä 8-v. synttäreillään Matelta ja Husselta (M&H), että lähettekö työ taas sille rakkauslomalle?
Ja Husse vastasi, ettei vaan parisuhteen parsimismatkalle. Jotta silleen...
Veljeni Nemppa ja Unski jäivät kotiin, jossa toiset M&U hoitelevat heitä ja Juniorimurmelitrioa tällä välin.
Mie kyllä äimän käkenä ihmettelen tämän maailman paikkoja: viime kesänä,
kun myö Unskin kanssa oltiin täällä kaupunkilomalla, koko ihmisperhe matkusti kesälomalle KRoatiaan, nyt M&H ovat KRakovassa ja M&U:n kuulin höpisevän jostain KReikan  reissusta, jotta ovatko kaikki jotain  KR:aa?

Alkuun mie olin päättänyt käyttäytyä sivistyneesti ja olla vieraskorea ja vain syrjäsilmin vaivihkaa katsella pehmoista soffaa ja muhkeita laiskanlinnoja sekä isoa sänkyä noin niin kuin tulevina haltuunotettavina fasiliteetteina, kuten toiveikkaasti fantasioin. Sillä mie olen sesonkityöläinen kuten Nemppakin eli nyt pitkällä lomalla. Myö pojat aloitamme duunit Nemppa edellä elokuussa ja mie lokakuussa, ja niitä sitten painetaan urakalla aina tammikuun lopulle.
Sitten myö poijjaat veetään lonkkaa lopun aikaa vuotta. Unski ei käy töissä lainkaan, mutta se on heittänyt keikkaa ja tehnyt pentuja. Omituiselta kuulostavaa hommaa. Mie sen sijaan olen sinkkupoika, - ainakin vielä.

Toisena päivänä mie tykkäsin, jotta nyt voi nurkanvaltausta yrittää ja linnoittauduin tiukasti soffannurkkaan sillä aikaa, kun M&U nauttivat päiväpressoista aurinkoisella parvekkeella. Mutta pirskatti: häätö ja äkkilähtöhän siitä seurasi ja laiskanlinnan valtauskin meni pieleeseen. Eikä sängyn kanssa käynyt yhtään hohdokkaammin, vaikka sinne vauhtia ottaen hipihiljaa ponkaisin ikkunasta ulos tiirailemaan  sillä aikaa, kun M&U lounastivat keittiössä.
Ja vaikka ne omasta kokemuksestaan hyvin tietävät, että myö maastonakit paitsi ollaan omapäisiä, niin myös mukavuudenhaluisia ja lämpöä rakastavia tyyppejä. Murrh...  Ja tääsä miun kuka miekö? Emmiemittää-oo-tehny-ilme:
Myö on käyty pitkillä lenkeillä metsäpoluilla ja siellä miulla on käynyt hyvä flaksi, kun monet ihmiset ovat halunneet minnuu silittää ja kehuneet söpöksi - pöh, miehän olen komeapartainen, ryhdikäs ja kookas  uros 9,1 kg - tyypiksi ja kovaksi jätkäksi, mitä peuroihin tulee. Jälkimmäinenhän on tietty faktaa eikä fuulaa:)
Postia ja meilejä  on matkan varrella ollut runsaasti, täällä ruuhka-Suomessa tuo somemaailma on ylipursuavan aktiivinen. Alkuun minäpoika korrektisti vastailin kaikkiin viesteihin, mutta sitten alkoi ahistaa ja väsyttää ja nostelin vain laiskasti kinttua mokomille roskaposteille ilman pienintäkään lirautusta.

Kun myö tultiin kottiin yheltä kävelyltä oli M&U:llekin tullut postia luukusta. Mainoksia ja M:lle iso kirjekuori, johon M tokaisi jotta: joder!!  Aika fiiniä, kun ei lasten eikä koissujen kuullen saa puhua rumia, mutta äkkiäskö mie tuon espanjasta käänsin: hyi M! Se oli sitten M surullisen näköinen ja mie heti ryhdyin sitä ilahuttamaan ja hääräilemään mahdottomia: kuvitelkaa, että onnistuin jopa vauhdilla pomppaamaan sohvapöydällekin ja niin taitavasti, että hedelmäkulho pysyi paikallaan; jumppahuti!  Just silloin U:n mieleen pärähtivät matkarepussani olevat puruluut ja hää kipaisi minulle yhden.
Vau, mikä riemukas meno ja meininki: nyt saatoin esittää parhaat sirkustemppuni ja heitellä luuta korkealle ilmaan ja kieppinä hypätä sen ilmasta suuhuni, juosta riekkua ja kolistella ympäri huushollia. U&M katsoivat ensin tyrmistyneenä ja sanattomina tätä kaikkein sähäkintä ja vauhdikkainta osaamaani performanssia, jossa panin parastani. Ja onnistuinhan mie: M&U purskahtivat raikuvaan nauruun, ja mie ihan uupuneena ja helpottuneena saatoin reporankana asettua järsimään aarrettani kaikessa rauhassa. Huh, että otti lujille!!  Myö koissut kun ollaan oikeita tassuterapeutteja M.O.T.  Täs mie oon reporankana:
Kun täällä Mummolassa on ollut niin kivaa ja paljon rapsutusta ja huomiotakin olen saanut, niin päätin miekin noin niin kuin kiitokseksi kantaa korteni kekoon ja yöllä jeesata U:a. Vaikka M:lle toisin väittää, niin tuo meiän U on kova poika kuorsaamaan ja mottia syntyy rivakasti. M puolestaan on tottunut U:n yökonserttia vähän niinku päältä kuuntelemaan. Niin myö kaverukset sitten vedettiin hirsiä oikein olan takaa ja komiasti kuorsattiin. Aamusella sitten kiitoksia ja kehuja yön uurastuksesta ootellessani suureksi hämmennykseni M-rassukka kertoi yöllä havahtuneensa ja puolipöpperössä säikähtäneensä, kun kuuli U:n murisevan ja hyrisevän. Meikäpoikahan se vaan lattiatasosta U:a komppasi ja avusti, jotta saatiin kaksiäänistä musaa M:n viihteeksi ja vaihteluksi. Se kun muutoin kuuntelee usein jotain tylsää Spotifyta kuulokkeillaan.
No, kyllä se sitten heltyi meidän poikien komiata duoa kehuskelemaankin:)
Sillä sitähän se tarkoittaa, kun se sanoi myyvänsä meidät markkinoilla??

To ja pe mie sitten käyttäydyin paria juoksuhepulia lukuunottamatta ihan sivistyneiksi koiriksi, jotta tänne rauhalaan ite-lomalle uuestaankin pääsisin. Lauantain vastaisena yönä myö sitten U:n kanssa kahelleen ajaa hurautimme M&H:a vastaan lentokentälle. M ei tullut mukaan, vaan kertoi nukkuvansa kauneusuniaan. No juu, jos tarkalla silmällä katsoo niin onhan se tilkan ruttunen, vaan näinköhän tuo auttanee, skeptailen minä? Mutta muuten se on kyllä ihan silosieluinen ja jees-tyyppi. Sillä on vähän samanlainen takkutukkakin kun miulla hapsottaa päälaella...

Joten tattista vaan M&U tästä hyvästä ylöspidosta ja uusista kokemuksista! Pietään koiruudet mielissä ja ehkä sitten kesällä taas hauvaillaan ja halaillaan:)
T: Semppu, U:n jalo jahtikaveri & M:n armaskultamussukka

Psta:

15 kommenttia:

 1. "Maastonakit" - hah haha ha Tuolle on ensin naurettava pitkään ja hartaasti ja sitten vasta pystyy kommentoimaan 😀 Hetki vielä, hekotan sille että siinä oli "myö maastonakit" oikein murteella 😀😀😀

  Koirat on mainioita otuksia ja ihan omia persooniaan. Noista makkarakoirista olen kuullut sanottavan että ovat erittäin omapäisiä. Kivat kuvat ♥ Ihana Semppu. Jos runon kirjoitamme Sempun kanssa tekee riimin temppu.

  Jos joku aikoo joskus laskea miten monta sanaa suomen kielessä on ja onnistuu niistä listankin tekemään, voin mennä sanomaan että tässä olisi vielä jokunen, esimerkiksi "juniorimurmelitrio" ja juoksuhepuli. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rita A riimin tempusta t: myös Semppu. Juu, sytipäitähän nuo ja siksi juuri haastavia, mutta syötävän suloisia turilaita. Meillä on itsellä ollut yht'aikaa sekä miellyttämishaluinen labbari että mäykky ja siinä sai kasvatuksessa ja koulutuksessa taiteilla kuten erilaisten muksujen kanssa...
   Kaunista ja rentoa sunnuntaipäivää:)

   Poista
  2. P.S. Mie haastaan murteella, ko mie maalaispoika oon, mutten pistä - hui olkoon - suihketta kainaloon:)

   Poista
 2. Hiki tuli kun luin kaikkia temppujasi :)
  Voi sinua Semppu, olet tosi mukava otus, siis koiruus, ja uskon, että vaihtelua arkeen saivat myös M&U, kun sinua ulkoiluttivat. Meilläkin käy joksus viikon verran samankokoinen mutta vähän erirotuinen koiruus. Hänen lempipaikkansa on nahkasohva auringon osuessa siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cara; vauhtia piisasi riittämiin ja ulkoilumäärä oli meillä kiitettävää laatua:)
   Nuo koissukavereiden visiitit ovat hauskaa vaihtelua ja tuo nahkasohva auringonpaisteessa loistovalinta, kun ymmärtää mukavuuden päälle...

   Poista
 3. Morjentes Semppu ;)
  Meikäpoika onnistui heti pikkaraisena pentuna valloittamaan sekä parisängyn että sohvat ja nojatuolit. Oman pedin vedin makkarissa olevan tuolin alle ja siellä se on pysynyt...ihan oikea koirankoppi. Harmi vaan, kun M&P nukkuvat pitkään, sillä yöllä on hauska haukahdella ja M&P herää mukavasti juttelemaan haukkuihin. P:n vatsa on hauska paikka loikoilla, sopivasti kumpuileva maasto ja lämmin. Siihen se ainakin herää, jos nuolen sen kasvot perusteellisesti. M:ää kannattaa väistellä yöllä ja se on aika tiukkis myös päivällä. RRRRakastan mainoksia, joissa on eläimiä ja osoitan sen haukkumalla. Arvaa vain mitä siitä seuraa! Katson sitten peilin kautta telkkua ja haukun kun kuulen eläinmainosten musiikkitunnarit. Aika kovapäinen taidan olla. M sanoo, että justiisa samanlaiset Koira ja P.
  Ei mutta olipa kiva kuulla kuulumisia.

  Terveisin Ozzy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morjentes Ozzy! Olipa kiva saaha siult postii, tää oli miul iha eka kerta, kiitosta vaan!
   Ootpas sie poika saanut fasiliteetit hyvään jammaan. Tuo koppijuttu kuulostaa kotoisalta ja viksulta paikalta, eikä tuu mittää niskaa, ko on tuoli pään päällä!
   Tuo Siun P kuulostaa lupsakalta tapaukselta, ko sie sen lämpimän massun päällä kellistelet. Ei siun vissii kannataa sitä M:a käyä nuoleskelemaa, saattap hirmustuu, ko nuo naisimmeiset on vissist aika määrätietosii, mist hää johtuneekaa?
   Mie en kato telkkarii, mut miun Unski-veli tapittaa jalkapalloo U:n kanssa ja sit se haukkuu rähisee, ko pallo tulloop kohen eikä sitä saa kiinni. Va, hyvii mainoshetkii siul, ja muutekii kohillaa olevaa kevättä, koht päästää mökil tonkimaa ja kaivelemmaa ja olleen villit ja vappaat:) T: Semppu

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitti vaan Jokke ja tsemppii Siullelkii; pärjäillään:)

   Poista
 5. Voi suloisuus sinua Semppu:)♥ Olipa kiva lukea kuulumisiasi..täältä Zeus lähettää sinulle kovasti terveisiä..sitä pikkuisen nauratti tuo maastonakit:) Joskus joutuu pitämään todella naamansa kurissa ettei purskahtaisi täyteen nauruun..kun koirat osaavat todella ottaa sen "Minä olen kyllä ihan viaton" ilmeen:)) Leppoisaa viikonloppua ja auringon paistetta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista Zeus, nauruha pidentää ikää ja kovast terkkuloita sinne Siulkii ja hau-haut:)

   Totta: asia on kuten lastenkin kanssa: ole siinä sitten tiukkiksena, kun pikkumies kepposteltuaan tapittaa viattomin ilmein ja hymysuin todeten:" Olen äidin pikku kultakakara" tai koissu esittää en-se-minä-ollut performanssinsa!". Poskilihakset koetuksella, jottei noin kasvatuksellisesti hörähdä nauruun vikakohdissa. Mainiota kevätsunnuntaita ja iloa päivääsi:)

   Poista
 6. Hellou Semppu, täällä myös M&U: n hoitoon joutunu Arttu. Mie oon aika vilkas tiibetinterrieri. Täälkii o iha hirveest someviestei raitilla, pakkoha niit o nuuhkii ja ommii viesteikii lähettää. Ei tääl muute oo pöllömpää, mut hermo menee tuoho M&U:n kissaan Sissiin! Se luulee olevasa ku joku Itävallan keisarinna, sihisee ja kerran minnuu vähä kuonolle läppäskii. Nii tyhmää, ja mie vaa yritin pyytää sitä leikkiin! Naiset on pöljii, kissanaiset ainaskii.

  Mut en mie kauheest valita. Rapsutuksii oon saant ja hyvvää safkaakii. Ja parin päivä pääst ikioma mamma ja pappa lentäät Kanarialt takas kottii <3

  Hyvä Semppu ko käit noita fossileit vähä piristämäs - eiku kevättä rintaan siul!

  Terveisin Arttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehys Arttu! Olipa kiva saaha siult postii ja kuulla, jot meit onkii lomalaisii kahen kappalein!
   Voi sinnuu ja sitä kissaa, ko myöhä tahottais olla kaikkii kavereita, vaikk nuo immeiset jottai olemisest ko kissat ja koirat haastaa. Mie tapasi kans ihan ouon otuksen: yksi ronski karvanen ukko pit sylissäi jottai valkosta pystykorvast pient otusta ja ku hää laski sen maaha, se rupeskii pomppii; kuvittele! Kaikenlaisii lemmikeitä... Emmie sitä käynt ees nuuhkimmaa.

   Vietähä sie lepposaa loppulommaa siel M&U:n hoteissa, kunnes ne siun kotiväki lentelööt sielt Kanarialt hakemmaa; onks hyökiit jollai rakkauslomal? Onha meil tääl lomalaisin lokosat oltavat, ainoo harmi, ko pittää noil fossileil saaha liikettä nivelii ja kinttuihi, vaikk kylhä hyö sit männööt, ku alkuu pääsee.
   Kevättä kans siu rintaas ja mukavii postiloit reitin varrel:) T: Semppu

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Moi ja kiitti Annika ja Siul kans ilosii hännän heilutuksii:)

   Poista