perjantai 30. joulukuuta 2016

Aattoa, välipäiviä & Uutta Vuotta...Jouluaatosta etiäpäin on ollut tarjolla roppakaupalla läheisyyttä ja lämpöä: aattopäivä sujui valmiin pöydän merkeissä kaksin kattauksin herkutellessa Kuopuksen hoteissa yhdeksän hengen voimin ja tunnelma oli ennen Joulupukin saapumista ja läsnäollessa veitsellä leikattavan tiheä. Joulupukki ylitti terrierin sietokynnyksen kopisevine ja kilisevine keppeineen ja heiluvine partoineen ynnä möreine äänineen, joten uriseva ja uhoava pikkurekkurukka joutui jäähylle.

Näinä väli- ja koululaisten lomapäivinä on oma ovemme puolestaan käynyt kiitettävän nopsaan tahtiin: Esikoisen poppoo on viivähtänyt päivällisellä. Juniorimurmelit puolestaan yökyläilleet ja porukalla pinkaistiin tutustumassa sekä Tiedekeskus Heurekaan ihmeelliseseen ja antoisaaan maailmaan  että  Kaisaniemen kasvitieteelliseeen  puutarhaan kukkaloistoa ja kaloja ihailemaan. Lukuhetket ovat olleet kortilla, mutta kolmen vallan erilaista ja mainioksi osoittautunutta  teosta valikoitui lukusille: Raimo Sailaksen Laman taittaja,
Kati Hiekkapellon Tumma ja Claes Anderssonin Hiljaiseloa Meilahdessa:
Oton elämä 2  ilahduttivat iltatuokioita. Kiintoisaa, kaunista, lämminhenkistä ja pakottettonta sekä innostavaa kanssakäymistä ja tapahtumakirjoa:)
.Uusi vuosi on kun avattu kirja, jonka lehdet hohtavat kirjoittamattomina ja puhtaan  valkoisina odottamassa tarinaa, jonka niille kirjoitamme..

Kovien kansien välissä meille on siis tarjolla 365 typötyhjää lehteä. Ottakaamme kynä kauniisti käteemme, asettakaamme sormet sirosti näppäimistölle ja luokaamme rivi riviltä päiviemme kulkua ja niiden herättämien mietteiden mukaista tekstiä. Tulkoon sekaan vain muutama raivokkaasti irtirepäisty sivu harottamaan, jokunen harva ruttuiseksi kuivunut kyynelten kastelema muistuttamaan siitä, että elämä on tässä ja nyt, että huominen - jos ei hyvä -
niin kuitenkin eilistä parempi olla voi. Surraan surut, kun ne sydämeen ja sieluun sattuvat. Nauretaan naurut ja annetaan hymyjen ulottua silmänurkkiin saakka. Iloitaan, kun on sen aika.  Toteutetaan haaveitamme ja eletään todeksi unelmiamme pidetään fokus siinä päämäärässä, jonka itsellemme olemme asettaneet....
Olkoon meillä sitkeyttä pitää kiinni omista arvoistamme ja elää niiden mukaisesti. Rohkeutta ja uskallusta rikkoa omat rajamme, haastaa itsemme. Sydäntä pitää huolta itsestämme, jotta meillä on voimia olla läsnä kaikille heille, jotka ovat meille rakkaita ja tärkeitä sekä ennen kaikkea malttia ja taitoa elää Ihmisiksi isolla I:llä...

Rakkaille läheisilleni ja kaikille teille raapustusteni lukijoille sekä kommentoijille kiitos kaikesta hyvästä mielestä kuluneen vuoden 2016 aikana!

Mielenkiintoista, sopivasti haasteellista & onnekasta Uutta Vuotta 2017!

Näissä mietteissä lämpimästi toivottaapi:

20 kommenttia:

 1. Kauniiseen kirjoitukseesi sopii mielestäni Kahil Gibranin runo:
  Jokaisen talven sydämessä
  väreilee kevät
  ja jokaisen yön hunnun takana
  hymyilee päivänkoitto.

  Näillä mennään ja kevättä on jo melkein rinnuksissa, kunhan selvitään tästä jouluflunssasta. Onneksi ehdittiin tehdä lapinmatka ennen flunssaa. Mikäs tässä kahden röhiessä ja Ozzyn hoitaessa. Ainut harmi, ettei pysty lukemaan, mutta uni on maittanut.

  Toivotan sinulle oikein juonellista ja elämyksellistä Uutta Lukuvuotta 2017 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Mai, Gibranilta löytyy kauniita ajatuksia! Totta: kevät kutittelee kivasti. Toivottavasti Ozzyn hoito on tuottanut tulosta ja uusi vuotesi voi alkaa hyvissä merkeissä:)

   Poista
 2. Kylläpä joulusi kuulostaa kivalta ja monipuoliselta.

  Joulukirjasi kiinnostavat minuakin. Pidän Klasu Anderssonin tyylistä ja olen lukenut häneltä aiempia omaelämäkerrallisia teoksia.

  Kirjoitat kauniisti uuden vuoden vastaanottamisesta.
  Toivon sinulle onnellista, värikästä Uutta Vuotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta; Anderssonin mietteliäs ja rauhallinen, havainnoiva tyyli puree:) Antoisaa ja kiintoisaa Uutta Vuotta Sinulle!

   Poista
 3. Niin mukavalta ja kotoisalta kuulosti joulusi ja välipäiväsi.

  Kaikkea hyvää tulevalle vuodelle 2017!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, läheisyys lämmitti etenkin, kun se näin kasautuneena on harvinaista herkkua nuorten aktiviteettien ja arjenpyörityksen keskellä. Vieköön vanha vuosi mennessään sen mitä taakkana kannat ja tuokoon alkava vuosi mukanaan Sinulle sen mitä toivot ja tavoittelet:)

   Poista
 4. Kauniit, kauniit ruusut ja kuvat.
  Hyvää uutta vuotta ja lukuiloa vuodelle 2017 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia&Tommi; kaikkea mukavaa teille kahdelle ja samoin karvaisille kavereille kehräyksiä ja kaikille hyvänmielenhyrinöitä!

   Poista
 5. Niinpä, taas yksi elämämme vuosikirja alkamassa. Toivotaan sen täyttyvän hyvistä tai ainakin siedettävistä asioista.
  Hyvää Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. riitta k, viisaita sanoja: jos ei huominen välttämättä aina hyvä, niin parempi kuin tämä päivä. Iloisia asioita ja mielihyvää alkavalle vuodelle:)

   Poista
 6. Luonnehdintasi uudesta vuodesta kuulostaa hyvältä. Toivotaan, että se kirja tulee täyteen ihania, mielekkäitä ja rakkaita asioita - tulevaisuuden muistoja.

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, Tulevaisuuden muistot kuulostaa tavoittelemisen arvoiselta, - luokaamme kiintoisia sellaisia:)

   Poista
 7. Kaunis kirjoitus. :) Kaikkea hyvää pian alkavalle vuodelle ja innostusta lukemiseen ja kirjoitteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa: kiitos hyvistä toivotuksista! Kevään anti lupaa hyviä lukutuokioita, joten valoisin mielin kohti niitä ja valoisempi päiviä:)

   Poista
 8. Teidän joulunajan viettonne kuulostaa täydellisen ihanalta. Tunnelmointi rakkaiden ihmisten seurassa ja lasten ilon seuraaminen on sitä parasta joulua.

  Pidän uuden vuoden kuvauksesta kirjana :) Toivotan sinulle antoisia lukukokemuksia ja mukavia hetkiä perheen ja suvun parissa 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita A; jep kyllä läheisyys lämmitti hikitippoihin asti ja sekä hauskaa että riemukasta oli.

   Tuo vuoden kirjanomaisuus on aina tuntunut itselle luontevalta ja jotenkin se istuu myös Erik H. Eriksonin elämänkaariteoriaan, joka tuntuu omalta ajattelumallilta... Pysytään hyvissä kirjoissa ja heitellään kätsyjä kommentteja sekä tehdään tulevasta oiva vuosi:)

   Poista
 9. Ihana, kaunis, vuoden ensimmäistä päivää valaiseva kirjoitus <3 Sitkeyttä, rohkeutta ja sydäntä, siinäpä parhaat mahdolliset siivittäjät elämän kirjaa kirjoittavalle kynälle. Ihanaa, valoisaa uutta vuotta sinulle <3

  VastaaPoista
 10. Kiitos Katja kauniista sanoistasi, jotka ilahduttivat suuresti! Sinun blogissasi vierailu tuottaa aina sadunomaista mielihyvää ja ajatuksenkulkujasi on kiintoisaa seurailla. Jatketaan samaan malliin ja tehdään alkaneesta vuodesta kaikin tavoin antoisa ja valoisa:)

  VastaaPoista
 11. Bloggauksesi ovat ravintoa sielulle, ystävä hyvä! Kirjaisaa tätä vuotta <3 - annika

  VastaaPoista
 12. Kiitos, kuin myös Annika! Pysytään hyvissä kirjoissa ja vaihdellaan ajatuksia niistä:)

  VastaaPoista