keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Blogger Recognition Award...Lämmin kiitos tästä tunnustuksesta ja haastehanskan heitosta Kaisa Reetta T:lle, jonka blogissa on aina ilo vierailla, sieltä kiintoisia vinkkejä poimia ja ajatuksia kommentein vaihtaa:)


Mietintämyssy oli päässä jo kesäkuussa, jolloin aatokset kulkivat  tällaista rataa. Pientä päivitystä ja ja uusia mietteitä postaamisesta onnistuin hienokseltaan putkahduttelemaan, vaikkakaan ohjeiden anto tahi minkäänsorttiset suositukset eivät kuulu omaan  repertuaariin.

Synnytystuskia niin minkäänlaisia ei alku tuottanut, vaan blogialustan heitti Murmeliviisikon vanhin Amigo, tuo innostava ja hauska tyyppi, eteeni kuin Manulle illallisen tokaisten: siitä vaan alat sitten kirjoittaa reissukertomusta Teneriffan talvikuukausilta, hupsista keikkaa:)  Samainen herra on myös kesäisen blogin raikastamisen takana;  kaikesta tästä ilosta ja yllyttämisestä  sekä paljosta muusta nöyrät ja kauniit kiitokseni!!  Lähtökuopissa 22.11.2011.  Paluun jälkeen tapahtui jatkaminen ja  siirtyminen  luontevasti ihan itsekseen  rakkaimman ja pitkäaikaisimman harrastukseni, kirjallisuuden pariin. Ajatusten  purkaminen tekstin  muotoon on oiva tapa kirkastaa ja selkiyttää niitä. Yhä edelleen nakuttelen silkasta kirjoittamisen ilosta ...

Minustako bloggari? 
-  Nimeä blogsi niin, että nimi tuntuu ikiomalta.
-  Rajaa alue, joka toki voi sisältää useampia Sinulle läheisiä teemoja.
-  Määritä yksityisyytesi / avoimuutesi rajat.
-  Kuuntele itseäsi, luo tekstiä, jonka takana seisot ja jonka, Isäni neuvon mukaan sietäisit nähdä julkaistuna huomisaamun Hesarissa.
-  Kun tökkii ja takkuaa, anna olla. Väkisin vääntäminen johtaa falskiuteen ja harhateille.
-  Postaaminen on iloinen asia, se löytää oman muotonsa ja uomansa sekä lukijansa pakotteettomasti ajan kanssa.
-  Haasta itsesi - uskalla rikkoa rajasi.
-  Miksi? - Miksi ei??
-  Blogiyhteisö on mielenkiintoinen ja innostava: poimi ja anna - etsi ja löydä - nauti hyvästä seurasta!

Bloggaamisen takana luuraa monta elementtiä: oma lukuhistoria, vallitseva elämäntilanne, sen hetkinen lukuvire ja kulloinenkin mielentila. Olkoon se yksi innostava ja iloa tuottava sekä elämää rikastava harrastus, jollaisena sen koen ja näen,  muiden mukavien joukossa.

Näin joulun alla haluan ojentaa kapulan  ylläolevan hehkuvan kukan  muodossa seuraaville kanssabloggareille:

Nellu / Rinkka ja nojatuoli
Rita A / Kieltenopen kotiblogi
Satu / Satun luetut
Tiia & Tommi / Karvakasan alta löytyi kirja


Iloisiin tonttuilemisiin:


10 kommenttia:

 1. Kiinnostavasti muotoiltua asiaa bloggaamisesta. Varteenotettavia neuvoja. Kun netissä kirjoittaa, kannattaa tosiaankin ajatella että ei laita tänne mitään mitä ei voisi nähdä sanomalehdessä julkaistuna. Sen olen pyrkinyt pitämään mielessä kautta linjan.

  Kiitos tunnustuksesta ja haasteesta. Vastaukseni sattuu olemaan valmiina allaolevassa linkissä, koska Mai Laakso haastoi minut kesäkuussa :)

  http://ritamentor.blogspot.fi/2016/06/palkintopokaali-blogille.html

  VastaaPoista
 2. Rita A kiitos ja tuon sanomalehtiasia on ollut hyvä ohjenuora vuosien varrella:)

  Kesäkuinen postauksesti oli juohevaa asiaa, ja huomasin etteivät omatkaan aatokset asian tiimoilta olleet puolessa vuodessa juuri muuttuneet... Talventynkää ja lumenvalkoisuutta loppuviikollesi:)

  VastaaPoista
 3. Bloggaaminen on kivaa, ja kirjoista bloggaaminen etenkin. Kaisa Reetta haastoi minutkin, julkaisen oman vastaukseni huomenna joulukalenteriluukkuna :)

  Mukava joulunaikaa, jospa ne lukupinot hupenevat!

  VastaaPoista
 4. Näin on riitta k ja pinkaisenpa huomenissa luukullesi kurkkimaan. Toivoa sopii että kirjojen Baabelin tornit sortuisivat joulupyhinä, mutta kevään uutuustarjonta hyökyy vahvana edessä ja se ei enteile hyvää, mitä pinkkojen pysyvämpään mataloitumiseen tulee... Iloista joulumielen kohottelua Sinulle:)

  VastaaPoista
 5. Hurjan kivaa lukea muiden bloggaajien alkumietteitä ja neuvoja uusille bloggaajille. Sinäkin olet pitänyt blogiasi jo kauan. Olen iloinen, että joku aika sitten löysin tänne - vähän hitaasti, mutta kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, sanasi lämmittävät mieltä ja Sinun antoisassa blogissasi vierailen useasti aina yhtä suurella mieltymyksellä ja mielenkiinnolla:)

   Poista
 6. Kiitos tunnustuksesta,
  hyviä vinkkejä sinulla!
  Koitamme tehdä tämän itse mahd pian
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä, sillä teillä on raikastuulahduksinen ja ennakkoasenteeton blogi, jossa vierailu on aina piristävää ja innostavaa uuden löytämistä; sopii jatkaa:)

   Poista
 7. Ihanaa että jaksoit vastata uudestaankin tähän haasteeseen, Takkutukka, kiitokset! Bloggareiden erilaisia tarinoita on antoisaa lukea ja tuo viestisi uusille bloggaajille ovat nappiveto! <3

  <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos Kaisa Reetta! Olen samaa mieltä kanssabloggareiden postausten innostavuudesta ja kiitollinen saaduista kommenteista, jotka usein avaavat aivan uutukaisia näkökulmia, joten jatketaan harjoituksia mukavassa hengessä:)

  VastaaPoista