torstai 29. tammikuuta 2015

Vinkeää brassimeininkiä...Botanicosta La Pazin kaupunginosan (paikallinen Westend ) hyvin hoidettujen alueiden läpi tenniskenttien vieruksia alaspäin lampsiessamme pompotteli vastaan liki viidenkympivillitykseen yltänyt  silmälasipäinen miehenpallero hilpeästi hymyillen. Tervehti  murteellisella englannilla ja uteli, josko hänestä kännykuvan saattaisimme näpsäistä. Jo vainen:  siispä mies rinta rottingille ja oikeaa peukkua pystyyn.Kaveri kertomaan olevansa Brasiliasta, ensimmäistä kertaa Euroopassa – so exciting -  viipyvänsätäällä  Teneriffalla viisi päivää ynnä tiedusteli samaan hengenvetoon, mistäpäin maailmaa me olemme kotoisin. Ja kappas vaan, sitten tämä tohtoriksi itsensä tituleerannut persoona selvitti seuraavaksi jatkavansa Euroopanturnettaan Helsinkiin kansainväliseen lääkärikongressiin you see. No, mutta tämä vasta bueno; stoori aina vaan paranee...  Totesimme vastavuoroisen  kohteliaasti Brasilian olevan mainio maa ja viihtyneemme siellä kertaalleen erinomaisesti, ja siitäkös riemu repesi.


Mutta sitten tivaamaan, jotta mikäsorttinen valuutta, kruunuko / markkako, kotimaassamme on käytössä, esitteli  realejaan  ja  pyysi  meitä puolestaan vastaamaan eurosetelipresentaatiolla,
hän kun oli täällä silkkaa visaa viuhtonut??  Jahans  & johans…  Mummon sisäinen suuri skeptikko, vaikka olenkin näiden pop-up performanssitilanteiden innokas ihailija, nosti oitis putkena päätään ja kaikki tuomio- (lue huomio-) kirkonkellot kumisivat kumisemistaan. No, tuossa kohtaa ponnekkaista penäyksistä huolimatta heittäydyimme tyystin tyhjätaskuisiksi tietenkin vartoamaan, josko puskista pöllähtää lisää näitä hervottomia  brassipalleroita.


Siinä sitten hyväksi  loppuhuipennokseksi  a) hän toivotti meille mitä parhainta lomanjatkoa ja
b) me hänelle mitä mielenkiintoisinta kongressirupeamaa. Vaarille lujat kädenpuristukset  ja  Mummolle mitä elegantein  hipaisunomainen käsisuudelma. Siinä sutinassa ei jumppahuti edes päähän pälähtänyt  tuupata testiluontoisesti keskustelukieleksi Brasilian portugalia.  Hedelmätöntä ja tyystin tarpeetonta, mutta ehdottoman herkullista jälkiviisautta!!
Jos tuo hymyilevä pallleroinen oli oikeasti originaaliltaan  totta, hyvä niin ja ei kuin intressanttia konferenssia & kollegojen tapaamista  Helsingissä. Jos  taasen vedätyksenyritys, oli sellaista überykkösluokan tasoa, mitä parhainta stand-uppia  ja tilannekomiikkaa herranaikoihin. Siitä kiittäen, etenkin, kun rahatkin ja muut ulkoisen vallan merkit somasti  olivat tallella ja tilanteesta nauttineena pidäkkeettömästi naureskellen

juonessa mukana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti