sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Arriba & Karnevaaliaikaa...elikkä H-hetki on tänään koittanut: ”Carnaval International Puerto de la Cruz Los Años 80” pärähtää klo 12.00 täpöillä käyntiin aikuisten ja lasten karnevaalikuningatarehdokkaiden esittelyllä ja  lysti loppuu 22.2. Gran Baileen, - kuinkas muuten. Selektiivisesti meinaamme menoon mukaan:
kiehtovia ovat wanhat Mercedekset ja antiikkiautojen paraati  (krominkiilto puree Mummoon kuin häkä) epookkipukuisine kuskeineen ja matkustajineen, miesten korkkarijuoksu  (minimisti vaatimattomat  10 cm). Etenkin joukkueiden parituntisen  rönsyilevän esittelyjakson aikainen lystinpito ja kontaktinotto meihin sivustanaureskelijoihin on ollut hervotonta hupia. Hyväksi lopuksi muutaman tunnin mittainen istuskelu, kelin suosiessa ja niin salliessa loppuparaatia ihastellessa ja ihmetellessä. Sardiinin hautajaiset meille tarjoillaan A-luokan tapaan ilman  tuuhean ahdistavaa tungosta, paraatipaikalle omaan aitioon, terassilta tapitettavaksi.

Pääkaupunkiin, Santa Cruziin on luvassa peräti 31 risteilyalusta pullollaan hauskanpitäjiä,
joiden ja muun juhlakansan  turvallisuutta takamaassa on 360 Policia Localesia, 340 Cuerpo Nacional de Policiaa, 150 Guardia Civilesiä, 27 Cuerpo general de la Policia de Canaresia (poliisilaitoksissa piisaa) ja 40 vapaaehtoista proteccion Civilin jäsentä,
16 bombaderosia/palomiestä  sekä 110 Cruz Rojan henkilökuntaan ja vapaaehtoistoimintaa kuuluvaa persoonaa.  (El Dia 31.1.2015) Satsattu on!  Myös täällä on poliisi jo muutaman viime päivän ajan ollut selkeästi intensiivisemmin ja näkyvämmin esillä katukuvassa.  Tämän mittaluokan tapahtuma tuo muassaan valitettavat vastaavat volyymin lisäykset  keljumpiin lieveilmiöihin: taskuvarkaat, ryöstöt,  huumeet, prostituoidut jne. Aiempien vuosien tapaan toivottavasti ei edelleenkään enemmälti  kaupitella rähinäviinaa, vaan siemaillaan Doradan 113.500  erikoiskappaleen alumiinipulloissa odottelevaa juhlamallaspitoista Carnaval-janojuomaa.

Näin massiivista vuosittaista tapahtumaa, johon kaikkien kaupungin kynnelle kykenevien lisäksi osallistuu tuhatpäinen vierailijoiden joukko, ei suinkaan hetkessä tyhjästä nyhjäistä, vaan takana on liki vuoden mittainen uuttera työ, ammattilaisten, kaupungin panoksen  ja vapaaehtoisten sankka joukko. Siksi on ilman muuta perusteltua ja suotavaa, että aikojen ollessa aikasen ankeat yli 30%:n työttömyysluvuillakin mitaten, edes kotavseksi heittäydytään hupsuttelemaan ja hetkoseksi huolet unhottaen iloitsemaan. Arki pitää kyllä huolen itsestään eikä pieni  ihminen  yksilötasolla, vaikka  kuinka sitkeästi yrittäisi, karuja faktoja fiktioksi käännä tahi väännä.

Näillä mietteillä myös henkilökohtaisesti ollaan hyvässä iskussa ja ylöspantuina, valmiina osallistumaan juergaan, rientoihin vaatimattomin, mutta sitä avomielisimmin panoksin.
Salon Bellezan , estilista Jennifer Ricon putiikki on tuttuun tapaansa venyttänyt ei suinkaan vähäisen ammattitaitonsa äärimmilleen mitä tulee hiuskuontaloiden katkontaan ja stailaukseen sekä onnellisten iloisten varpaiden hyvinvointiin (á propos koko komeus meiltä kahdelta  51,-).  Joten vaikkei nyt vallan yötä myöten tai pitkälle pikkutunteihin  pinnittäisikään, niin hymyä huuliin ja silmännurkkiin, lantiot liikkeelle ja rytmiä vereen sillä tästä se lähtee & täältä tullaan!


P.S.  Emme hurjapäisesti  aio kartuttaa moninaisten myyntikojujen kassaa nunnankaapuja tai Batmanpukuja ostelemalla ja hylkäämme myös muut hebenet kuten hauskathatut ja tutut, niin viehkon hellyyttävältä kuin Vaari eittämättä harsohamosessa vaikuttaisikin ja naamioidumme verhoutuen  perinteisesti ja tylsäntympeästi hulluiksi turisteiksi farkkuineen ja pusakkoineen...

Bailamos:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti