sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Siunatuiksi tultiin sapattina...

Klo 15.16 / 28,2 / 52% ja paksun pilvipeitteen alle  jääneessä lämmössä ja sen läpäisevissä säteissä real feel 34 komeata graatia.

Kiirastorstainen huipennusspektaakkeli piti sisällään 13 lavetillista pyhimyksiä ja oli kestoltaan mittavat 1,5 h. Nuo tötteröpäät edustavat paitsi alkuaan nasarettilaisia, eri veljeskuntia ml. naissellaiset, kaapujen värit erottavat ne toisistaan ja näiden veljeskuntien juuret ulottuvat kauas historian hämärään: 1400- ja jopa 1200- luvuille saakka.

Semana Santan päätökseksi: päivän päättökulkueessa olivat läsnä eri veljeskuntien komeat kultakirjaillut standaarit, joiden eteen pienet lapsijäsenet ripottelvat koreistaan kukkien valkeita terälehtiä, kynttilävartiot, pormestari  ja katoksen alla itse piispa, joka pysähtyi lähistöllämme olevalle alttarille, lausututti oletettavasti uskontunnustuksen ja kuten Vatikaanin Paavi ikään suitsutusastiaa heiluttaen siunasi meidät parisataa paikallaolijaa. No, kun ei voi olla satavarma, eipä ensimmäisestä siunauksesta tälleensä ainakaan haittaa voi olla. Fiini & erikoislaatuinen kokemus!
Siete Dolores de Nuestra Senora (seitsemän tikaria rinnalla)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti