perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kiirastorstai & Procession of the Nazarene...

Klo 10.09 / 19,1 / 82% puhdas taivas, luvassa 26 astetta, tuntumaltaan 33 sunnuntaillekin, jolloin on puoliltapäivin Pääsiäisen päättö- ja juhlakulkue.

Yllä mainittua katselimme eilen ja on todettava, että nämä Pyhän Viikon kulkueet ovat olleet sen verran vaikuttavia, että ovat yllättäenkin  panneet pitkästi  pohtimaan uskontojen merkitystä historiallisesti ja nykymaailmassa: sinällään, massojen hallintakeinona, taloudellisen vallan käyttäjinä, lohduntuojina ja hyväntekijöinä, toisaalta myös sitä tosiasiaa, kuinka paljon sekasortoa niiden varjolla on luotu,  verisiä sotia käyty ynnä minkämoisia iskuja ja attentaatteja  niiden nimissä nykyisin putkahtelee eri puolilla tellustamme.

Uskonto yhteisöllisyyden, täällä erittäin vahvan ja elinvoimaisen sellaisen,  osatekijänä  on suurimerkityksellinen, yksinomaan positiivinen ja voimaannuttava ilmiö. Tähän kulkueeseen, jota ei tässä volyymissä ihan tyhjästä liikkeelle oltu polkaistu, osallistui näppituntumalta viitisensataa henkilöä + kaikki kynnelle suinkin kykenevät vauvasta Vaariin olivat paikanpäällä kaduilla ja kujilla taikka parvekkeillaan.


Pormestarimme, harmaahiuksinen  Don Marcos Brito Gutierrez ( joka oli tällä kertaa kahden asemesta kuuden poliisin ympäröimä ehkäpä tiistaina sattuneen pienen välikohtauksen vuoksi, jossa häirikköhemmo ja pari poliisia ihan ex tempore tehokkaasti muodostivat oman ripeästi "maijalle" päin etenevän triojonon):


Tätä kaikkea ja omia, pinnallepulpahtaneita syviä tuntemuksiaan analysoiden,
otsa rypyssä:
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti