maanantai 4. maaliskuuta 2013

Huracanadas y hyrskynmyrskyn...

Klo 09.35 / ulkona reilut parikymppiä, mittari sattuneista syistä  sisällä:  22,5 / 72% ja liki viikon kestänyt sateenkiehnäys loppui eilen kuin seinään:

iltasella 19-pintaan  lävähti laakista: ensin kelinkäännöksen alla  tyypillisesti kohosi ripeästi elohopea, tummaa Zeppelininnäköistä paksuntuikeaa pilveä purjehti majesteettisesti taivaalle, tuuli yltyi ja äityi raivoisiksi puuskiksi. Koko komeuden päälle salamoi ja jyrisi. Palmut kahisivat ja nöyrtyvin lehvistöin, kaikkea jännää roskapostia purjehti näytösluotoisesti ilmassa, markiisi vedettiin ylös piukkaan pakettiin, pyykkitellingit kumoon terassilla ja mööpelit napakkaan nippuun. Myrsky pinti pintansa koko yön, riehuu kaikilla saarilla ja meno jatkuu edelleen, tosin saatettomana toistaiseksi.

La Palmalle ja Teneriffalle on julistettu hätätila,kaikilla  saarilla on asetettu pelastus- ja palolaitos valmiustilaan, keltaista ja tanakampaa myrskyvaroitusta on kehissä, hätätilasuunnitelmaa käytössä jnpp. Tuuli etenee jopa 130 km/h ja saaren eteläosissa oli mättänyt 120mm illassa. Meille luvassa sama satsi tänään.  Tilannetta kuvaa myös se, että vaikka talossamme tepsuttelee monta mukavaa, eloisaa  karvaturria, haukun hiventäkään niistä ei ole koskaan kuulunut ennen eilisiltaa. Liekö kyseessä ollut ryskinnän aiheuttamat desibelit, joihin ne paikallisina tietty ovat tottuneet, vaiko se  hännäheiluttajia äärimmilleen ärsyttävä tosiseikka, jottei matte/husse oivaltanut tavanomaisen, tutunturvallisen  iltavolttauksen olevan pahan kerran myöhässä..  Pienille koululaisille ja miksei isommillekin aamu lienee ollut ratkiriemukas, sillä vahvistamattoman uutisen mukaan, tiedonjyvien jakelu on varmuus- ja varovaisuussyistä täksi päiväksi keskeytetty; hurraa!!

Kalima, sen aiheuttama voimakas saunakuumuus, tasainen tuulenpuhallus hienoinen hiekkoineen on kokemus sinänsä, mutta varsin kevyttä kauraa tähän menossa olevaan hurjapäää- haipakkaan verraten. Ei jää pienintä kysymyksen paikkaa tahi epäröinnen sijaa siitä, jotteiko Ukkoluoja olisi se, joka viimeisen ja painavimman sanan sanoo ja silloin on ihmispolon habitus kuin kuivaksi kutistettu rusina!

Tilanteen tasoitukseksi ja sarjasta:"Olen rauhallinen, kuin yksinäinen lumpeenkukka!",

Mahtavaa & mieletöntä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti