maanantai 26. joulukuuta 2011

Maailman nopeimmat...

Klo 10.39 / 15,5 / 68% / puolipilvistä.

Maailman ykkösnopein ranneliikehän on tunnetusti se, kun arvostetun mummostatuksen saavuttanut naipersoona syvältä käsveskansa uumenista kaivaa ploonbookinsa ja joskus harvoin pyydettäessä -   useimmiten spontaanin pyytämäti läväyttää sieltä esiin lastenlastensa iloisen kuvagallerian. Isovanhemmus, jos mikä on aidosti universaalia & globaalia!

Se taatusti toiseksi nopein on afrikkalaispuodin kiinnipano: liinalle ylöspannut laukut ja rihkamat kietoutuvat salamannopeasti neljästä kulmasta nykäisten olalle nyytiksi, kun viidakkorumpu soi poliisihälyä. Kauppiassedät häippäisevät kirjaimellisesti "kuin pieru Saharaan".  Katukaupustelu ja performanssitaide ovat suvaittu/siedetty eksotiikkalisä turistien viihdytykseksi ja tietty konsensus virkavallan kanssa vallitsee selvästi, mutta ratsianomaisesti siihen räväkästi puututaan ylenmääräisen rönsyilyn estämiseksi  aika-ajoin oleskeluluvat yms. näytille vaatien. Tuolloin neuvotteluvara on häviäivän pieni ja lähtöä saarelta pukkaa aikas haipakkaa tahtia.

Katumusikantteja pillipiiparista (ohjelmistona Peppi Pitkätossu - eikä sitten muuta) löytyy: Viikon verran soitti nuori nainen viululla klassista, puhtaasti ja nuoteista päivittäin kuuden tunnin ajan lähipuistossa, niin että se kuului hyvin terassillemme. Sitkeydestä, soiton puhtaudesta  ja repertuaarin laajuudesta ilahtuneina muistimme ohimennessämme kilahduksella viulukoteloon.  Samoin olemme reagoineet viulu-harmonikka miesduoon, joka soittaa potpurrinomaisesti sikermiä ja vaihtaessaan esim. slaavilaisesta kaihosta Mississipin rouheaan dixielandiin niin tosiaan ollaan eri genreissä. Jalkaa vipottaa ja viihdyttää suuresti!!

Osui kohdalle penkillä istuskellessa vanha mummo nyk. likaisenharmaata ent. valkeaa pitsiröpellystä kaupaten. Kiitin kohteliaasti espanjaksi ja kerroin, etten tarvitse matkalla kun olen, jolloin hän ojensi avoimen kouransa, jossa valmiiksi oli yksi lantti. Tunsin syvää ihmisen myötähäpeää, sulkeuduin napsahtaen kuin simpukka, enkä antanut mitään. Reaktio menee analysoitavaksi ja  vakavasti mietittäväksi...

Takuuvarma Uuden Vuoden taika: sujauta rakkaalle kaverille suukkoon  klo 24.00 yksi rypäle kellonkumahdusta kohden ja auvo säilyy; aiomme kokeilla!!

Kivutonta loppua:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti